Razboljela se "Morska kornjača Holi"

holi n 2

Priča o kornjači Holi koja se razboljela jer je pojela jednu plastičnu kesu.

U Podgorici je od 13 do 15. maja održan trodnevni Festival dramskog stvaralaštva za djecu javnih i privatnih predškolskih ustanova "Festićko 2022", u organizaciji JPU “Đina Vrbica” i predstavlja prvu manifestaciju tog tipa na nivou Crne Gore, na kojoj su se u ulozi “malih glumaca” predstavili i oprobali upravo naši najmlađi. Najljepše pozorišne komade prilagođene djetetu predstavilo je 18 pozorišnih trupa iz 17 javnih i privatnih predškolskih ustanova sa teritorije naše zemlje.

holi k 1

Osim što je imao takmičarsku notu i uključivao dodjelu simboličnih nagrada i priznanja, festival je prvenstveno bio usmjeren na razvoj i očuvanje kreativnosti, izgradnju kulturnih navika i ljubavi prema umjetnosti. Sa pozornice su tokom trajanja festivala najmlađi emitovali poruku o prijateljstvu, ljubavi, toleranciji i zaštiti planete.

holi k 3

Našu ustanovu su predstavljala djeca starije grupe VJ "Sanjalica" sa predstavom "MORSKA KORNJAČA HOLI", koju su realizovale vaspitačice te grupe u saradnji sa timom za scenski nastup i muziku.

holi k 4

Priča o kornjači Holi koja se razboljela jer je pojela jednu plastičnu kesu koju, kako kaže Morski konjic, neki nemarni ljudi bacaju u naše divno more i zagađuju ga, osvojila je drugo mjesto za scenografiju i kostime, saopštio je Tim za odnose sa javnošću JPU "Vukosava Ivanović Mašanović"

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar