Večeras se igra za ostvarenje lijepog ljetnjeg sna

loptta

Da je neko prije početka sezone ponudio Mihailu Pavićeviću da posljednja utakmica druge faze takmičenja u Evrokupu, odlučuje o plasmanu Mornara u četvrt finale, dakle, među osam najboljih ekipa, on bi to, zasigurno, objeručke prihvatio.

I ne bi postavljao pitanje ko je rival i gdje se igra. Jer, do te utakmice njegova ekipa je morala da preskoči prvu grupnu fazu, u kojoj nije bilo slabog tima (Unikaha, Metropolitens, Budućnost, Ulm, Breša) i da u drugoj grupnoj fazi, sa ekipama koje „papaju protivnike“ (UNIKS, Andora i Gran Kanarija) ostane u „igri“ do samog kraja. Naravno, nije mogao ni da nasluti da će na taj odlučujući meč putovati bez dva najbolja igrača, bekova Pulena i Vajtheda, i bez centra Hamiltona, koji je počeo da daje ono zbog čega je, usred sezone, doveden u Bar.

Pavićević, ipak, mirno dočekuje današnju utakmicu sa Andorom, svjestan da su Španci veliki favoriti i da je njegovom timu potreben pravi podvig – da utakmicu dobije sa više od deset razlike i da, istovremeno, UNIKS savlada Gran Kanariju u gostima.

„Dok ima nade ne smijemo se predavati. Utakmica je veliki izazov za nas. Najgore je što ne zavisi sve od Mornara. Čak i u slučaju naše pobjede preko deset razlike, da bismo išli dalje potrebno je i da Gran Kanarija izgubi kod kuće od UNIKS-a. Ući ćemo u taj duel bez bilo kakvih kalkulacija, da probamo da odigramo najbolje što možremo u postojećem sastavu. Nedaće nas ne mimoilaze. Pored izostanka Pulena i Vajtheda, sada se povrijedio i Hamilton tako da i on ostaje u Baru. Šta je tu je, nema predaje, nema ni pomisli o bijeloj zastavi. Daćemo sve od sebe, pa i ako, eventualno, to bude naša posljednja utakmica ove sezone u Evrokupu, da se na častan način oprostimo“, ističe Pavićević.

Nastupima u Evrokupu ove sezone Mornar je opravdao učešće u drugom po snazi i rangu evropskom takmičenju.
„Iskren da budem, ponosan sam na našu ekipu, kako smo igrali i kako smo reprezentovali naš grad i državu. Skrenuli smo pažnju na sebe i, rekao bih, stidljivo izborili mjesto pod suncem evropske krem košarke. To nas čini zadovoljnim.“

Pavićević očekuje izuzetno tešku utakmicu u Španiji.
„I Andori duel sa nama odlučuje o plasmanu među osam najboljih. Prvu utakmicu u Baru izgubili smo nesrećno, ali to je sport, nema srećnih i nesrećnih pobjeda ili poraza, nego dobija ekipa koja da poen više i samim tim pobjeđuje zasluženo. Probaćemo da iskoristimo neke slabosti rivala, iako se radi o jako kvalitetnoj ekipi koja već godinama igra u najjačoj, ACB ligi Španije. Ali, i mi smo spremni za nadigravanje. Istina, ostaje žal što nećemo biti kompletni, jer bi bila drugačija situacija, i sada u borbi za prolazak u četvrtfinale Evrokupa i za plej-of ABA lige.

Ukoliko napravimo rezultat koji nas vodi dalje to bi bilo, zaista, kao jedan lijepi ljetni san“, zaključio je Pavićević.
Utakmica Andora – Mornar igra se u večeras od 20 časova.

M. Vujović

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar