Mornar gostuje Megi

ekip 1

Mega je jedna od rijetkih ekipa sa kojom Mornar ima negativan skor u ABA ligi.

U osam duela Barani su tri put slavili, ali su dobili dva posljednja, u decembru pretprošle godine, 85:68 i u oktobru prošle, 80:73, oba puta u Baru. Između ta dva susreta, nije odigrana utakmica posljednjeg kola u prošlogodišnjoj sezoni, na terenu Mege. To posljednje kolo nikad nije odigrano zbog pandemije koronavirusa.
Trener Mornara Mihailo Pavićević kaže da je Mega nezgodan protivnik, koji je, ove sezone, dobar spoj mladosti i iskustva.
„Držimo se našeg principa od prvog dana: svakoj utakmici prilazimo maksimalno ozbiljno i fokusirano, nezavisno od toga protiv koga igramo, da li kod kuće ili na strani. Očekujem da ćemo takav pristup imati i protiv Mege u Beogradu. Nema nijedne lake utakmice ove sezone u regionalnom takmičenju.
Mega igra u neobičnom terminu, u 12 sati. Dakle, treba da se prilagodimo na taj termin. To je jedna stvar, a druga je to što je Mega ove sezone spoj mladosti i iskustva koji jako dobro funkcioniše. Iskustvo na spoljnim pozicijama je u službi visokih igrača, posebno dvojice centara, Simonovića i Petruševa, koji igraju sa velikom energijom. Njihova igra je tako koncipirana da napad počnje iznutra, stalno se traže i u ovom dijelu sezone to izuzetno dobro koriste i vrlo su nezgodan protivnik, ne samo za nas nego za sve ekipe. Znači, moramo 40 minuta biti koncentrisani i u odbrani i u napadu.“
Pavićević ne pamti po dobrom, bez obzira na pozitivan rezultat, oktobarsku utakmicu dva rivala.
„Prva utakmica u Baru za nas je bila veoma teška. Ako se sjećete, u tom trenutku imali smo deset igrača i članova stručnog štaba zaraženih koronavirusom, a na dan utakmice sahranili smo našeg dragog člana, ekonoma Luku Macanovića. Moram da naglasim da nam, na našu molbu da odložimo susret, nisu izašli u susret, a svjedoci smo da se sada utakmice vrlo lako odlažu. To je tužna istina, ali istina koja nas je onda dovela u baš nezgodnu situaciju. Ne znam ni sam kako su igrači odigrali taj meč. Na svu sreću sve je dobro završeno“, ističe Pavićević.
Susret s Megom ima veliki značaj i zbog toga što dolazi pred prvenstvenu pauzu, za vrijeme koje bi Barani trebalo da se osvježe i odmore od napornog tempa na dva kolosjeka (ABA liga i Evrokup), ali prije svega da se zdravstveno konsoliduju.
„U nedjelju, pred ovaj odmor, moramo biti, ponavljam, veoma fokusirani. Mega igra s velikom energijom, u svaku utakmicu ulazi isto, takav im je koncept, nemaju šta da izgube i veoma su nezgodan protivnik, pogotovo ako im se dopusti ta unutrašnja igra koju jako dobro rade ove godine. Nama je neophodna pobjeda. Naročito bi nam prijala pred pauzu. A pauza će nam dobro doći, da se malo osvježimo i da se oporave igrači koji imaju problema s povredama“, zaključuje Pavićević.
I Keni Gabriel očekuje naporan meč.
„Biće to teška utakmica. Imaju visoke igrače koji konstantno postižu poene. Moramo da se skupimo u odbrani, da ih ograničimo na jedan šut i spriječimo ofanzivne skokove. Bitno je da kontrolišemo igru. Neophodno je i da smanjimo broj izgubljenih lopti i, naravno, da budemo spremni na žestooku borbu svih 40 minuta“, kazao je Gabriel.
Mornar će i protiv Mege igrati bez povrijeđenog Pulena, ali će u stroju biti Nidam, koji se oporavio od lakše bolesti. Na povredu ramena, poslije meča sa UNIKS-om, žalio se Vajthed, pa je i njegovo učešće neizvjesno..
Utakmica 18 kola ABA lige, Mega – Mornar, igra se u dvorani „Ranko Žeravica“, u Beogradu, u nedjelju, 7. februara, a počinje u podne.

M. V.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar