Pucaju bolje od “Kobri” i SAJ

pistolerosi dragovi

Crnogorski strijelci postigli su izvanredan uspjeh na međunarodnom otvorenom kupu u praktičnom streljaštvu koji je pod nazivom “ Grom Cup 2016 „, kao četvrto kolo lige Srbije u ovom sportu, održan u Požarevcu. Ekipa “Montenegro” sastavljena od članova crnogorskih klubova “”Češka Zbrojovka” iz Podgorice i “Rumija” iz Bara u klasi “Produkcija” osvojila je timski prvo mjesto, u kategoriji “Senior” prvi je bio Krsto Pajović, a u klasi “Produkcija overall “ drugi je bio Milorad Janjušević iz Podgorice.

Član crnogorskog tima “Produkcije” bio je i Baranin Drago Zečević, član „Rumije“, koji je imao čast da preuzme ekipni pehar.

“Prezadovoljni smo ovim rezultatima, naša ekipa je u “Produkciji” iza sebe ostavila ostale klubove iz zemalja okruženja, kao i pripadnike elitnih srpskih vojnih i policijskih jedinica kao što su “Kobre” i SAJ. Strijelci iz Crne Gore su bili i sudije na ovom veoma kvalitetnom takmičenju”, rekao je za Jedro Zečević, koji je na takmičenju pucao iz “Gloka”.

Dodajući da se pucalo iz pištolja kalibra 9mm, on je dodao da “produkcija” znači korišćenje fabrički proizvedenog oružja, bez naknadnih modifikacija. U revijalnom dijelu, dodao je, gađano je i iz poluautomatskih pušaka Sigsauer.

“Praktično streljaštvo je dinamičan sport zasnovan na preciznosti, brzini, snazi i spretnosti takmičara da u što kraćem vremenu riješi određenu metnu situaciju, takozvani stejdž. Broj ostvarenih poena na jednom stejdžu dijeli se sa vremenom za koje je takmičar riješio stejdž i tako dolazimo do rezultata na svakom stejdžu. Minimalni dozvoljeni kalibar u praktičnom streljaštvu je 9×19”, naveo je Zečević.

Drago 0071

VIDEO snimke sa turnira možete pogledatu na sledećim linkovima:

LINK 1

LINK 2

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar