Odličan Pavić ali se Igokea izvukla trojkama!

jones

Košarkaši Mornara poraženi u 12. kolu ABA lige na gostovanju Igokei.

Igokea – Mornar 74:69 (20:17, 19:11, 21:21, 14:20)

DVORANA: Laktaši GLEDALACA: oko 1,000 SUDIJE: Herceg, Koljenšić, Radojković.

Igokea: Pašajlić 9, Mićović 9, Talić, Šibalić 7, Robinson 12, Pešaković, Milošević, Albijanić 13, Radivojević 11, Mahkovic 7, Fortenberi, Rikić 6.

Mornar: Korać, Džons 8, Krstić, Radunović 2, Vujošević 11, Mijović, Tejtum 6 Dikerson, Elić 5, Pavić 19 (12 skokova), Mugoša, Voler 18.

Mornar je pretrpio još jedan tijesan poraz u ABA ligi, drugi ove sezone u Laktašima. Bosanski šampion djelovao je svježije, imao više koncentracije u finišu i zasluženo slavio.

Mornar je, ipak, imao svoju šansu, nakon minusa od 11 poena na poluvremenu prišao je na poen zaostatka u 37 minutu ali je onda proradio Vuk Radivoević i sa dvije trojke za pola minuta odagnao nade da su preokret i iznenađenje mogući.

U prvoj četvrtinigledana je uglavnom izjednačena igra, iako je bilo vidljivo da gosti nisu u pravoj formi (Voler je prve poene pogodio tek u drugom poluvremenu). Novajlija Pavić je, međutim, bio raspoložen za nadigravanje sa domaćinom pa u ovom period Igokea nije uspjela da se rezultatski odlijepi. U drugoj četvrtini jeste I to će, ispostavilo se, odlučiti pobjednika.
U trećoj četvrtini opet je gledana zjednačena borba u kojoj su barani u nekoliko navrata uspijevali da priđu na 5 poena zaostatka. Tokom prvih sedam minuta poslednje četvrtine gledana je potpuna dominacija Mornara (serija 14-2), koja je donijela priključak - 64:63!

Odmah nakon toga, nažalost, Radivojević je pogodio prvi, pa odmah nakon toga i drugu trojku a malo kasnije je precizan iza linije 6,75 bio i Mićović. Igokea je tako pogodila poslednja tri šuta za tri poena a prethodno je imala šut 3 od 21 iza linije 6,75!

U poslednjoj četvrtini gledana je sasvim drugačija slika. Mornar se serijom 14-2 vratio u igru i u 37. minutu sveo razliku na samo pola koša (64:63). Nažalost Radivojević je nakon toga sa dvije vezane trojke vratio domaćinu sigurno vođstvo (70:63). Da finiš meča prođe bez drame pobrinuo se trojkom i Mićović tako da Barani nisu ni priliku ze preokret...

FOTO: Aba-liga.com/KK Igokea/Nenad Vuruna

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar