Odličan Pavić ali se Igokea izvukla trojkama!

jones

Košarkaši Mornara poraženi u 12. kolu ABA lige na gostovanju Igokei.

Igokea – Mornar 74:69 (20:17, 19:11, 21:21, 14:20)

DVORANA: Laktaši GLEDALACA: oko 1,000 SUDIJE: Herceg, Koljenšić, Radojković.

Igokea: Pašajlić 9, Mićović 9, Talić, Šibalić 7, Robinson 12, Pešaković, Milošević, Albijanić 13, Radivojević 11, Mahkovic 7, Fortenberi, Rikić 6.

Mornar: Korać, Džons 8, Krstić, Radunović 2, Vujošević 11, Mijović, Tejtum 6 Dikerson, Elić 5, Pavić 19 (12 skokova), Mugoša, Voler 18.

Mornar je pretrpio još jedan tijesan poraz u ABA ligi, drugi ove sezone u Laktašima. Bosanski šampion djelovao je svježije, imao više koncentracije u finišu i zasluženo slavio.

Mornar je, ipak, imao svoju šansu, nakon minusa od 11 poena na poluvremenu prišao je na poen zaostatka u 37 minutu ali je onda proradio Vuk Radivoević i sa dvije trojke za pola minuta odagnao nade da su preokret i iznenađenje mogući.

U prvoj četvrtinigledana je uglavnom izjednačena igra, iako je bilo vidljivo da gosti nisu u pravoj formi (Voler je prve poene pogodio tek u drugom poluvremenu). Novajlija Pavić je, međutim, bio raspoložen za nadigravanje sa domaćinom pa u ovom period Igokea nije uspjela da se rezultatski odlijepi. U drugoj četvrtini jeste I to će, ispostavilo se, odlučiti pobjednika.
U trećoj četvrtini opet je gledana zjednačena borba u kojoj su barani u nekoliko navrata uspijevali da priđu na 5 poena zaostatka. Tokom prvih sedam minuta poslednje četvrtine gledana je potpuna dominacija Mornara (serija 14-2), koja je donijela priključak - 64:63!

Odmah nakon toga, nažalost, Radivojević je pogodio prvi, pa odmah nakon toga i drugu trojku a malo kasnije je precizan iza linije 6,75 bio i Mićović. Igokea je tako pogodila poslednja tri šuta za tri poena a prethodno je imala šut 3 od 21 iza linije 6,75!

U poslednjoj četvrtini gledana je sasvim drugačija slika. Mornar se serijom 14-2 vratio u igru i u 37. minutu sveo razliku na samo pola koša (64:63). Nažalost Radivojević je nakon toga sa dvije vezane trojke vratio domaćinu sigurno vođstvo (70:63). Da finiš meča prođe bez drame pobrinuo se trojkom i Mićović tako da Barani nisu ni priliku ze preokret...

FOTO: Aba-liga.com/KK Igokea/Nenad Vuruna

auto klime bakovic 1

opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar