Mornar pregazio i FMP!

kosarka nocas 8

Navijači Mornara bili su uskraćeni stresa i u meču sa FMP Železnikom!

Beograđani su toplo dočekani u sali Topolica a iz nje ispraćeni sa 16 poena manjka – 82:66!

Mornar se u svom petom meču u ABA ligi mučio samo tokom prve četvrtine koju je dobro započeo (8:2), ali lose završio (16:22). Već početkom drugog dijela, stvari su dovedene na svoje mjesto pošto je rezultat brzo preokrenut (27:22), a onda u finišu poluvremena utaban put za laku iubjedljivu pobjedu.

Razlika je već na startu treće četvrtine prešla u dvocifrenu i do kraja meča nije padala ispod 10 poena. Najubjedjivija prednost dostignuta je u završnom rezultatu.

Od deset igrača koji su dobili ozbilniju minutažu (na teren nije izlazio samo Hadžibegović, dok je Mugoša prvoeo u igri samo pet minuta), nije bilo slabe tačke, a sjajne partije pružili su Dikerson, Voler i Elis. 

FMP je ekipa koja bez obzira na mladost predstavlja izuzetno teškog ptotivnika svima. Tako su i otvorili ovaj meč, agresivno, sa mnogo skokova u napadu. Nismo na početku mogli da im branimo pik-en-rol. U drugoj četvrtini ,kad smo pojačali pritisak na Čovica i odmakli  ih od koša, stvarisu došle na svoje mjest. Imali smo pet dana treninga i to se odrazilo na igru. Odličan je bio povratnik Koraća koji je jedina klasična jedinica kod nas.Kada nam krene šut, teško nas je zaustavit. Vidjeli ste kako smo priveli utakmicu kraju“, rekao je na konferenciji za novinare po završetku meča trener mornara Đorđije Pavićević.

Mornar – FMP Železnik 82:66 (16:22, 28:15, 21:16, 17:13)

Dvorana: Topolica. Gledalaca: 1,500 Sudije: Majkić, Radojković, Mitrovski

Mornar: Korać 5, Džons 11, Krstić 5, B. Radunović 10, Ćalić 3, Mijović 5, Pantić 2, Dikerson 14, Elis 12, Hadžibegović, Mugoša, Voler 15.

FMP: Čović 16, Ćorović, Davidovac 7, Đerić, Apic 4, Vukasović 5, Lazarević 4, Bursać 2, Šešlija, Žižić 13, Kaplanović 6, Bolden 5.


Uživajte u FOTO GALERIJI Anta BAKOVIĆA i ne uzimajte slike bez njegove dozvole! 

{galerija}sport/2016/10/mornarfmp{/galerija} 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar