Derbi debitanata u Baru - Mornar priželjkuje prvu pobjedu

mornr partizan 9

Dva poraza na jednu loptu nisu uzdrmali ekipu Đorđija Pavićevića kojoj prijaju čestitke za prikazanu igru protiv Partizan NIS-a i , naročito, Cibone u drugom dijelu meča.

U trećem kolu Mornar se sastaje sa takođe debitantom u ABA ligi, Karpoš Sokolijem.

Baranima će utakmica sa Karpošem biti peta u jedanaest dana, ali ni Skopljanci neće biti odmorniji, jer su dva dana prije utakmice sa Baranima, igrali važan meč u svoj dvorani sa Igokeom i izgubili 84:79.

Trener Pavićević najavljuje kontinuitet dobrih igara svog tima i priželjkuje drugačiji epilog.

- Pokazali smo da možemo da se nosimo sa ABA ligašima, ali smo, uprkos dobroj igri, ostali bez bodova. Ne bježimo od uloge favorita protiv Karpoš Sokolija, makar na papiru, s tim da smo svjesni da samo kvalitetnom igrom svih 40 minuta možemo doći do bodova. Moramo da damo sve od sebe, a uvjereni smo da će naše najbolje izdanje biti dovoljno za trijimf. Skopljanci su uknjižili dva poraza, protiv Krke i Igokee, ali se vidjelo da nisu bezazlena ekipa, protiv Igokee su sve vrijeme bili u igri, falile su im dvije-tri lopte za priključak. Očekujem da će naša dvorana opet biti puna i da ćemo u pravom košarkaškom ambijentu doći do prve pobjede – kaže Pavićević.

Po njegovim riječima Marko Mugoša je sanirao povredu i biće najvjerovatnije u rosteru, dok će se Nikola Korać od ponedjeljka priključiti ekipi na treninzima.

- Poslije Karpoš Sokolija i gostovanja u Ljubljani Union Olimpiji, dvije sedmice ostajemo kod kuće, ne računajući gostovanje u Podgorici ekipi Budućnost Voli, imaćemo dosta vremena da kompletiramo ekipu i pripremimo je za nastavak takmičenja na dva fronta – veli Pavićević.

Iskusni Marko Ćalić očekuje prvu pobjedu svog tima.

- Nema lake utakmice u ABA ligi, moraćemo dobro da se oznojimo sa relativno nepoznatom ekipom iz Skoplja, ukoliko želimo bodove, a želimo ih svim srcem. Tako ćemo i igrati, od podbacivanja lopte do poslednjeg zvuka sirene, srcem, dakle fanatično borbeno, ali i mirne glave, jer euforija ne donosi ništa dobro. Ukoliko ponovimo igru iz prve dvije utakmice i ukoliko ambijent u dvorani bude kao u meču s Partizanom, bodovi ostaju u Baru – optimista je Ćalić.

Sjutrašnja utakmica između Mornara i Karpoš Sokolija u dvorani „Topolica“ počinje u 21 čas. Cijena karata je popularna: tribine 2 eura i parter 3 eura.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar