Krstić oduševljen Barom i Baranima

Krstić 2

Košarkaškoj euforiji u kojoj se u Baru iščekuje početak sezone u ABA ligi doprinio je i Nemanja Krstić, bivši reprezentativac Srbije koji je ljetos pojačao redove Mornara.


Svojevremeno jedan od najtalentovanijih mladih košarkaša „starog kontinenta“ lani je, u dresu Igokee, kuburio sa povredama pa će u novoj sezoni pokušati da dostigne formu koja ga je 2013. godine dovela na Eurobasket u Sloveniji.
Dolazak u Bar je u tom smislu, izazov za mladog košarkaša od kojeg se, u Mornaru to ne skrivaju, očekuje da bude jedna od glavnih karika u dostizanju statusa stabilnog abaligaša.

„Povrede su dosta uticale da karijera ne ide putem koji sam zamišljao da će ići, ali to je tako u sportu i svi sportisti povremeno imaju s tim problema.Jednostavno, moramo s tim da se nosimo što najbolje možemo. Ovdje sam došao da budem maksimalno profesionalan, da dam sve od sebe i nadam se da ću ove sezone zablistati u punom sjaju i tako pomoći klubu da ostvari ciljeve koje je zacrtao“, kaže na početku razgovora za MONDO Krstić.

Krilni bek Mornara priznaje da je iznenađen uslovima koje je zatekao u novopečenom abaligašu.

„Od sale pa do svih ostalih detalja, uslovi za rad i igru u Mornaru su vrhunski i to me je prijatno iznenadilo. Na tom planu, košarkaš Mornara zbilja može da se opusti i skoncentriše samo na košarku. Sve je na visokom profesionalnom nivou i za profesionalca zbilja izvanredan ambijent za napredovanje u karijeri“, ističe Krstić.

Dvadesettrogodišnji košarkaš dodaje da je za njega poseban izazov igrati u klubu koji prvi put nastupa u ABA ligi.

„ABA je odlično takmičenje, sjajno iskustvo za svakog košarkaša jer se obilaze najveći gradovi i najljepše dvorane nekadašnje Jugoslavije. Aliriječ je o specifičnom takmičenju u kojem i najbolji timovi mogu da imaju problema sa ekipama sa sredine tabele ili čakonima koje se bore za opstanak. Ta neizvjesnost u većini utakmica daje takmičarsku draž pa vjerujem da će Barani posebno uživati u predstavama koje ih očekuje narednih osam mjeseci. Mornarće, uvijeđen sam, mnoge iznenaditi a siguran sam da će naša publika uživati u dobroj košarci“, kaže 205 cm visoki bek Mornara.

Krstić je ljetos prvi put vidio najveći crnogorski primorski grad i ne skriva da oduševljenje onim što je zatekao.

„Ovog ljeta sam prvi put u životu došao u Bar. Nisam baš znaš šta mogu da očekujem iako su mi rođaci koji su ovdje često dolazili rekli da je grad veoma lijep. Iskreno, prijatno sam se iznenadio i zapravo grad je još ljepši nego što su mi pričali. Ima morsku toplinu dobro upakovanu sa jednom lijepom urbanošću, grad je čist, sređen, sunčan... Odliča utisak na mene su ostavili i Barani koji su neočekivano vedri i pozitivni“, zaključio je Krstić.

Izvor: MONDO.ME

{galerija}sport/2016/09/krstic{/galerija}

auto klime bakovic 1

opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar