Krstić oduševljen Barom i Baranima

Krstić 2

Košarkaškoj euforiji u kojoj se u Baru iščekuje početak sezone u ABA ligi doprinio je i Nemanja Krstić, bivši reprezentativac Srbije koji je ljetos pojačao redove Mornara.


Svojevremeno jedan od najtalentovanijih mladih košarkaša „starog kontinenta“ lani je, u dresu Igokee, kuburio sa povredama pa će u novoj sezoni pokušati da dostigne formu koja ga je 2013. godine dovela na Eurobasket u Sloveniji.
Dolazak u Bar je u tom smislu, izazov za mladog košarkaša od kojeg se, u Mornaru to ne skrivaju, očekuje da bude jedna od glavnih karika u dostizanju statusa stabilnog abaligaša.

„Povrede su dosta uticale da karijera ne ide putem koji sam zamišljao da će ići, ali to je tako u sportu i svi sportisti povremeno imaju s tim problema.Jednostavno, moramo s tim da se nosimo što najbolje možemo. Ovdje sam došao da budem maksimalno profesionalan, da dam sve od sebe i nadam se da ću ove sezone zablistati u punom sjaju i tako pomoći klubu da ostvari ciljeve koje je zacrtao“, kaže na početku razgovora za MONDO Krstić.

Krilni bek Mornara priznaje da je iznenađen uslovima koje je zatekao u novopečenom abaligašu.

„Od sale pa do svih ostalih detalja, uslovi za rad i igru u Mornaru su vrhunski i to me je prijatno iznenadilo. Na tom planu, košarkaš Mornara zbilja može da se opusti i skoncentriše samo na košarku. Sve je na visokom profesionalnom nivou i za profesionalca zbilja izvanredan ambijent za napredovanje u karijeri“, ističe Krstić.

Dvadesettrogodišnji košarkaš dodaje da je za njega poseban izazov igrati u klubu koji prvi put nastupa u ABA ligi.

„ABA je odlično takmičenje, sjajno iskustvo za svakog košarkaša jer se obilaze najveći gradovi i najljepše dvorane nekadašnje Jugoslavije. Aliriječ je o specifičnom takmičenju u kojem i najbolji timovi mogu da imaju problema sa ekipama sa sredine tabele ili čakonima koje se bore za opstanak. Ta neizvjesnost u većini utakmica daje takmičarsku draž pa vjerujem da će Barani posebno uživati u predstavama koje ih očekuje narednih osam mjeseci. Mornarće, uvijeđen sam, mnoge iznenaditi a siguran sam da će naša publika uživati u dobroj košarci“, kaže 205 cm visoki bek Mornara.

Krstić je ljetos prvi put vidio najveći crnogorski primorski grad i ne skriva da oduševljenje onim što je zatekao.

„Ovog ljeta sam prvi put u životu došao u Bar. Nisam baš znaš šta mogu da očekujem iako su mi rođaci koji su ovdje često dolazili rekli da je grad veoma lijep. Iskreno, prijatno sam se iznenadio i zapravo grad je još ljepši nego što su mi pričali. Ima morsku toplinu dobro upakovanu sa jednom lijepom urbanošću, grad je čist, sređen, sunčan... Odliča utisak na mene su ostavili i Barani koji su neočekivano vedri i pozitivni“, zaključio je Krstić.

Izvor: MONDO.ME

{galerija}sport/2016/09/krstic{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar