U očekivanju Igokee i Partizana

dio mornata

Veliko interesovanje vlada u Baru za start Mornara u kvalifikacijama za Ligu šampiona i ABA ligu.

Koliko se barska publika uželjela košarke i Mornara pokazuje i posjeta na memorijalnom turniru „Ljubo Jovanović“, gdje je prvog i trećeg dana, kada je igrao novi ABA ligaš iz Bara, u dvorani „Topolica“, uprkos sparini, bilo gotovo po hiljadu ljudi.

Mornar je predstavio svoj novi tim za prestojeću sezonu i u nekim djelovima igre protiv Zadra i Budućnosti pokazao da će biti tvrd orah svim ABA ligašima.
Evidentno je i da trener Đorđije Pavićević nema briga kada su u pitanju spoljne pozicije. Ima malo nespokoja kada je riječ o organizaciji igre i znatno više povodom situacije u reketu. Odatle Barani teško postižu poene, a iskusni trener je svjestan da njegove niže igrače neće sve vrijeme služiti šut. On je ovako ocijenio prve utakmice Mornara pred barskom publikom u novoj sezoni:

Ovo su bile dvije veoma važne trening utakmice nakon prvog dijela priprema. Noge su još teške mojim igračima, osam dana su bez prestanka trenirali, očekivali smo da će doći do zamora i to se dogodilo u drugom delu utakmice sa Podgoričanima kada je bilo oscilacija u tempu. I na ovom memorijalnom turniru smo se, što je veoma dobro, uvjerili da imamo više varijanti da nađemo prava rešenja na određenim pozicijama. Imamo vremena do početka kvalifikacija za Ligu šampiona i ABA ligu da igru podugnemo na viši nivo. Zadovoljan sam novajlijama, imaju kvalitet, samo treba vremena da se uklope. Pozicija pet nam je malo škakljiva, mada će Elis u skoku biti nezgodan za protivničke ekipe“- izjavio je nakon utakmice sa Podgoričanima trener Pavićević.

Uskoro bi trebalo da počne prodaja godišnjih karata za ABA ligu, domaće prvenstvo i kup, koje će koštati od 40 do 80 evra, zavisno od mjesta. Interesovanje barske publike je veliko i ovdje niko ne sumnja da će Igokeu, u revanš utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona, 29. septembra, u dvorani „Topolica“ , dočekati svih 3.500 navijača. Ali, očekuje se da će kultna sportska dvorana na jugu Crne Gore tek „eksplodirati“ dva dana kasnije, 1. oktobra, na premijeri Mornara u ABA ligi protiv beogradskog Partizana.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar