Ros: Naš cilj je doigravanje i znam da možemo i s najboljima

kosarka sl 21

Sjajna partija i pobjeda Mornara na gostovanju Zadru (77:93), rasplamsala je nade ali i želje Barana da “ponos grada” ove sezone napravi istorijski podvig plasmanom u fajnal for ABA lige.

Pred Mornarom je paklen raspored u nastavku takmičenja, i uprkos tome što sada čvrsto drži četvrto mjestona tabeli, ostanak u klubu velike četvorke biće spektakularni podvig s obziom da je pred izabranicima Mihaila Pavićevića meč protiv lidera i u poslednjoj deceniji nikad jače Budućnosti, najskuplje ekipe lige Cedevite, gostovanja Ciboni i Igokei…

Šef struke Mornara Mihailo Pavićević je nakon još jednog trijumfa u nizu podsjetio protiv koga je i gdje njegov tima slavio.

„Znali smo da će pritisak biti na domaćinu. Nismo imali puno toga da izgubimo a mogli smo samo da dobijemo. Tako se i završilo -  stvarno smo dobili. Ovo ovo je jedna od najvećih pobjeda u istoriji  našeg malog kluba. Zadar je kolijevka košarke uz koju su moje generacije odrastale. Svi smo gledali majstore poput Kreše Ćosića i Pina Đerđe, da ne nabrajam dalje. Ponosni smo zbog ove pobjede.“

Plejmeker Mornara Brendis Rejli-Ros posebno je naglasio sjajnu atmosferu u dvorani “Krešimi Ćosić” kojoj njegov tim nije podlegao.

„Željeli smo ovu pobjedu i s velikim motivom smo se pripremali za Zadar. Naš cilj je doigravanje i znamo da se možemo nositi s najboljima u Jadranskoj ligi te je stoga ova utakmica bila jako bitna za nas. Atmosfera u Zadru je bila odlična, znao sam da je ovdje publika strastvena. Kada sam došao u ligu proučavao sam ekipe, ali i istoriju Zadra te znam da imaju jako dobre navijače, a to su potvrdili i večeras”, rekao je Ros.


Mornar u srijedu čeka gostovanje Solnoku u FIBA Evrokupu, a u nedjelju crnogorski derbi protiv Budućnosti u Topolici.

ave tours 2

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar