Mornar dočekuje Megu, navijače očekuju vrijedne nagrade!

mornar zvezda 9

Poslije pobjede nad Partizanom u Beogradu, košarkaši Mornara u dobrom raspoloženju dočekuju utakmicu sa Mega Bemaksom u svojoj dvorani, pretposljednjeg dana 2017. godine.


Trener Mihailo Pavićević ističe da je njegova ekipa u pravom ritmu.

- U jednu ruku, utakmica sa Megom je laka za pripremu, a u drugu, veoma nezgodna, jer je to mlada, poletna ekipa, sa dosta energije. Ukoliko nametnu svoj ritam, mogu da dobiju bilo koji tim. Znamo kako bi trebalo igrati protiv njih, moramo da pariramo njihovom skoku u napadu i brzoj tranziciji. Objektivno, od nas i naše igre zavisi kako će se ovaj meč odvijati. U dobrom smo ritmu i sa samopouzdanjem ulazimo u meč sa neugodnom ekipom iz Sremske Mitrovice - ističe trener Mornara.

Barani još nisu savladali Megu u ABA ligi, izgubili su sva tri dosadašnja meča, dva u Sremskoj Mitrovici, jedan u Baru. Prošle sezone sastali su se dva puta i u Ligi šampiona, Mornar je dobio u "Topolici" 87:85, a tadašnja Mega Leks je bila bolja kod kuće 60:53.

MVP prošlog kola ABA lige Uroš Luković koji je postigao 26 poena, uz osam skokova, dvije asistencije i jednu blokadu i indeks 40, najavljuje još jednu pobjedničku igru svog tima.

- U dobroj smo formi, nabijeni samopouzdanjem i mislim da je vrijeme da savladamo Megu u ABA ligi. To je agresivna ekipa, u kojoj dominiraju mladi igrači, ali i iskusni poput Stefana Sinoveca i Predraga Samardžiskog. Ali, mi smo i u Beogradu dokazali da smo pravi tim i da nam je mjesto u gornjem dijelu tabele u ovoj izjednačenoj ligi u kojoj svako svakog može da dobije - kaže Luković.

Zanimljivo je da je Mornar protiv Partizana upisao treću pobjedu ove sezone u gostima, a prošle godine ubilježio je samo jednu. Ali, još veća zanimljivost jeste da su Barani sve tri pobjede u gostima ostvarili odmah poslije poraza kod kuće, dakle već u narednom kolu. U četvrtom kolu barski košarkši izgubili su od FMP-a kod kuće 81:73, u petom su dobili Petrol Olimpiju u Ljubljani 67:64. U desetom kolu poraženi su od Cibone u Baru 82:78, u jedanaestom savladali su MZT u Skoplju 72:69. U dvanestom kolu bolja od njih u "Topolici" bila je Crvena zvezda, da bi u trinaestom kolu slavili protiv Partizana u Beogradu 98:93. U drugoj, trećoj i četvrtoj četvrtini u duelu s "crno-belima" Mornar je postigao ukupno 91 poen, više nego na bilo kojoj drugoj utakmici ove sezone.

Mornar će pred Novogodišnje i Božićne praznike, u poluvremenu utakmice sa Megom, častiti svoje navijače atraktivnom nagradnom igrom, sa vrijednim novčanim i robnim poklonima.

Sjutrašnja (subota) utakmica zmeđu Mornara i Mega Bemaksa u dvorani "Topolica" počinje u 17 časova.

CFStation baner 850x250 1

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar