I juniori Mornara u ABA ligi: Bez bijele zastave u Beogradu

mor buducnost 9

Juniori Mornara učestvovaće krajem mjeseca (24, 25. i 26. novembra) na polufinalnom turniru “A” grupe ABA lige u Beogradu, u konkurenciji Crvene zvezde MTS, Mega Bemaksa, MZT Skoplja i Cibone. Biće to prava prilika za mlade Barane da pokažu kvalitet i talenat na velikoj sceni.

U “B” grupi u Zagrebu nadmetaće se Budućnost Voli, Cedevita, Partizan NIS, Igokea i Petrol Olimpija. Iz obje grupe na po dvije najbolje ekipe plasiraće se na finalni turnir koji će biti odigran u Laktašima.

U Mornaru s nestrpljenjem očekuju nastup u Beogradu.

„Dobili smolijepu priliku da ukrstimo koplja sa najboljim ekipama iz bivše Jugoslavije. Dobro je poznato da Crvena zvezda i Mega već godinama dobro rade sa mlađim selekcijama, pa je tako slučaj i sa juniorskim timovima. Imamo manje podataka o MZT-u i Ciboni, ali sigurno da ćemo spremi dočekati te mečeve. Idemo u Beograd sa željom da damo sve od sebe i da ono što radimo na treninzima, sprovedemo u djelo. Ako tako bude, siguran sam da nećemo razočarati“, kaže trener Mornara Aleksandar Mitrović.

Sudeći po svemu, dva srpska kluba su favoriti da se nađu na završnom turniru u Laktašima.

„Crvena zvezda i Mega su favoriti na papiru. Mi u Beograd, međutim, nećemo ići da se predamo bez borbe. Nećemo nikoga da precijenimo, ali ni potcijenimo. Idemo da damo sve od sebe, da se predstavimo u najboljem svijetlu i da pokušamo da napravimo najbolji mogući rezultat“, ističe Mitrović.
U domaćem šampionatu Mornar igra veoma dobro. Slavio je u svih pet utakmica, i uz Budućnost Voli jedina je neporažena ekipa.

„Pitanje je da li su domaća takmičenja, odnosno domaći šampionati realna slika našeg, kao i kvaliteta naših rivala. Ono što je sigurno, jake utakmice dobro će nam doći da se dodatno uigramo, ali i da vidimo gdje smo u odnosu na najjače ekipe sa prostora bivše Jugoslavije. Pomoći će nam i u sticanju iskustva za naredna iskušenja koja nas čekaju.“

Naravno, navijači Mornara i prijatelji košarke u Baru nadaju se da juniori barskog ABA ligaša mogu da izbore plasman među dvije najbolje ekipe i prođu dalje.
„Jedno su želje, drugo je realnost. Mi ćemo pokušati da napravimo iznenađenje, a da nam je raspored bio drugačiji imali bismo veće šanse. Na startu igramo protiv MZT Skoplja, a drugog dana nas čekaju dva meča. U devet ujutro sa Megom, a uveče u 18.30 sati sa Crvenom zvezdom. Dakle, sa dva glavna favorita igramo istog dana, pa će poslije tih mečeva mnogo toga biti jasnije. Na kraju se sastajemo sa Cibonom. Biće teško, ali daćemo sve od sebe da iznenadimo“, zaključio je Mitrović.

CFStation baner 850x250 1

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar