Mornar u Sremskoj Mitrovici na krilima dobre igre s Partizanom

kosarka mor bud 2

U premijernoj sezoni u ABAligi Mornar je izgubio oba meča od ekipe iz Sremske Mitroviča (tada Mega Leks).

U S. Mitrovici je bilo 93:87, u Baru za dva poena ubjedljivije 89:81. Na startu ovogodišnjeg šampionat obje ekipe su zabilježili po poraz u Beogradu od Crvene zvezde MTS i po pobjedu u svojoj dvorani: Mega Bemaks je savladala Cibonu 95:88, Mornar Partizan NIS-a 83:81.

Barani su otputovali u Rumu, svoju bazu pred meč u Sremskoj Mitrovici, osokoljeni pobjedom protiv Beograđana. Trener Mihailo Pavićević sa respektom govori o sjutrašnjem rivalu:

- Mega je jedan od kandidata za top četiri. Ekipa je spoj mladosti i iskustva, dobro vođena od strane trenera Dejana Milojevića. To je specijalan projekat, koji je urađen zajedno sa Miodragom Miškom Ražnatovićem, u kojem mladi igrači nastupaju rasterećeno, jer im je, maltene, sve dozvoljeno u igri. Oni tu slobodu ne zloupotrebljavaju i igraju maksimalno ozbiljno. Jako teško je parirati ekipi koja ne staje svih 40 minuta nego presingom nastoji da izbaci protivnika iz ritma. Znamo, dakle, odakle nam prijeti glavna opasnost, moramo svih 40 minuta biti podjednako fokusirani na igru u odbrani i napadu. Dolazimo u Mitrovicu na krilima dobre igre u tri četvrtine meča s Partizanom i sa mnogo više samopouzdanja nego pred premijerni meč sa Crvenom zvezdom MTS – ističe Pavićević.

Po riječima trenera Mornara u ovogodišnjem prvenstvu ABA lige nema podjele na lake i teške rivale.

- Svaka utakmica biće puna naboja i neizvjesnosti. Očekujem takav duel i protiv Mege. Dolazimo da se nadigravamo i da pokažemo ljubiteljima košarke šta znamo. Ukoliko budemo imali svoj dan, sve je moguće – veli Pavićević.

Vukota Pavić očekuje težak meč u Sremskoj Mitrovici.

- Igrači Mege fizički su izuzetno spremni, pa brzinom i presingom po čitavom terenu melju rivale. Ako uđemo u utakmicu kao protiv Partizana, a to znači da na njihovu agresivnost odgovorimo našom agresivnošću i ako budemo šuterski raspoloženi imamo izgleda na uspjeh – naglašava Pavić.
Na put je krenuo i centar Radoje Vujošević, koji je počeo da trenira sa ekipom poslije operacije stopala, ali još nije spreman za maksimalne napore i, po svemu sudeći, neće biti u rosteru.

CFStation baner 850x250 1

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar