Turnir u čast Dana državnosti CG

Turnirss

Izvještaj sa košarkaškog turnira „Sutomore 2024”

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) tradicionalno u saradnji sa KK „Sutomore” iz Sutomora, po sedamnaesti put, u susret Danu državnosti Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Opštine Bar, organizovalo je košarkaški turnir za juniore.
Pored proslave i obilježavanja Praznika, ovo predstavlja jedan od načina na koji se borimo da djeca uz zdrave stilove života i sport budu zdrava i aktivna, a ne misle na pušenje i ostale bolesti zavisnosti. Stoga košarkaški turnir predstavlja samo jednu od naših stalnih aktivnosti svih ovih godina u borbi protiv pušenja kao jednog od glavnih uzroka nastanka kancera.
Učesnici košarkaškog turnira „Sutomore 2024” koji je ove godine opet bio međunarodni, su bile ekipe: KK „Sutomore” iz Sutomora, KK „Rabotnički” iz Skoplja i KK „Crni Drim” iz Struge (Republika Sjeverna Makedonija) i KK „Sevojno” iz Sevojna (Republika Srbija). Turnir je održan na terenu OŠ „Kekec” u Sutomoru, a za navedene ekipe su nastupali igrači rođeni 2006 i 2007. godine, što znači juniori.
U eliminatornim utakmicama turnira KK „Sutomore” je pobijedio KK „Crni Drim” sa 87 : 83, a KK „Rabotnički”
ekipu KK „Sevojno” sa 95 : 91. U finalnoj utakmici turnira KK „Sutomore” je sa 79 : 67 savladao KK „Rabotnički” i tako postao pobjednik turnira.
Uz odličnu organizaciju, prikazana je izvanredna košarka sa neizvjesnim završnicama susreta u kojima su mladi košarkaši KK „Sutomore” izašli na kraju kao pobjednici turnira.
CDPR je kao i uvijek do sada velikim peharom nagradilo pobjednika turnira, dok je drugoplasirana ekipa dobila prigodan poklon.
Najbolju petorku turnira sačinjavaju: Damjan Pavlovski i Maksim Vailupov iz KK „Rabotnički”, kao i David Gregović, Dimitrije Nikčević i Jagoš Rajović iz KK „Sutomore”, saopšteno je iz CDPR-A.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar