Mornar u Čačku: Četiri utakmice u četiri dana

prvi press 3
Košarkaši Mornara u srijedu, 30. avgusta odlaze na kraći, čertvrodnevni radni izlet do Čačka, svoje tradicionalne ljetnje baze.

Kako nas je informisao kormilar Mornara Đorđije Pavićević ekipa će u četiri dana odigrati četiri kontrolne utakmice: već za srijedu veče zakazan je meč zatvorenog tipa sa domaćim Borcem; sjutradan Baranima će u Čajetini rival biti Zlatibor; u petak, 1. septembra, sastaće se sa Slogom u Kraljevu i u subotu, prije povratka u Bar ponovo će rival u Čačku biti Borac.

Ekipa barskog ABA ligaša koju sa klupe predvodi šef stručnog štaba Mihailo Pavićević imaće u nedjelju dan predaha, a u ponedjeljak 4. septembra i u utorak, 5. septembra, odmjeriće snage u svojoj dvorani sa Sigalom iz Prištine.

Trener Pavićević u Srbiju odvodi sve igrače na koje računa za narednu sezonu, osim centra Radoja Vujoševića koji još hoda uz pomoć štaka poslije operacije stopala i Nemanje Vranješa koji je na pripremama „A“ reprezentacije Crne Gore za Evropsko prvenstvo. Od odluke selektora Bogdana Tanjevića o tome koja su dva igrača prekobrojna zavisi da li će se Vranješ svojim novim saigračima pridružiti krajem avgusta ili sredinom septembra. U Mornaru ne kriju da bi voljeli da to bude polovinom septembra, iako bi to bilo nauštb uigravanja sastava za novu sezonu. Lijepo bi bilo, kažu, da jedan igrač Mornara nosi dres sa državnim grbom na najvećem evropskom košarkaškom samitu.

Inače, Mornar je i pred početak prošle sezone u kojoj je debitovao u ABA ligi i Ligi šampiona proveo sedam dana na turneji po Srbiji, gdje mu je baza takođe bio Čačak. Odigrao je četiri utakmice: savladao je Borac u Čačku 84:64i izgubio od tri ABA ligaša - od Crvene zvezde u Beogradu 80:65, i od Mega Leksa 92:89 i FMP-a 74:70, na humanitarnom turniru u Čačku. Ostalo je zapisano da je tadašnji trener Mornara Đorđije Pavićević dobio veliki aplauz od čačanske publike kada je oficijelni spiker saopštio da je kupio 250 ulaznica, od kojih sav prihod ide za renoviranje dječijeg odjeljenja bolnice u Čačku.

Barni su prošlog ljeta u Čačku imali odlične uslove, a trenirali su dva puta dnevno u dvorani KK Borac, smještenoj na obali Morave. Čačak je košarkaški centar Moravičkog okruga. Murali najvećih asova poniklih u Čačku Radmila Mišovića, Dragana Kićanovića i Željka Obradovića, dominiraju terenima pod otvorenim nebom ispred dvorane.

Borac i Mornar povezuje dugogodišnja saradnja i rivalitet, kao i prijateljske veze direktora Borca Marka Ivanovića i braće Pavićević, Đorđija i Mihaila.

baner sidro

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar