FOTO: Obilježeno 40 godina od šampionskog slavlja KK Mladost!

igraci stari

Tačno četiri decenije prošlo je od kada je u Bar stigla prva titula šampiona Crne Gore u jednom koletivnom sportu! Riječ je kadetima košarkaškog kulba Mladost, preteče današnjeg Mornara.

Grupu talentovanih dječaka trenirao je profesor Ljubo Skoković a sve što se nakon ovog trijumfa kadeta Mladosti u šampionatu Crne Gore dešavalo pod Rumijom u „kraljici igara“, bila je istorija! Od grada koji je do tada bio prepoznat po maslinama i brodovima, Bar je postao i sportska metropola – grad košarke u kojem su stasavale i NBA zvijezde, reprezentativci Jugoslavije, kasnije Crne Gore, šampioni Evrope... treneri koji su osvajali titule širom svijeta...

Ostaće upisano da je generacija sa naslovnice bila prva i zbog toga zaslužuje da se na 40.godišnjicu ovog, za grad, istorijskog trenutka i podviga, prisjetimo ljudi koji su napravili pionirske korake na putu košarkaškog uzdizanja našeg grada.

Šampionsku generaciju KK Mladost činili su: Miodrag Otašević, Dragan Božinov, Vasilije Lalošević, Bojica Pešić, Zoran Jovićević, Bogdan Ljutica, Milovan Obradović, Zoran Vojinović, Slobodan Darmanović, Zoran Andrović, Milisav Anđelić, Džihad Cibi Krnić i trener Ljubo Skoković i tehniko Dragan Stojović.

Četiri decenije od podviga koji je ucrtao put koji je Bar urezao kao važnu košarkašku destinaciju, generacija asova Mladosti proslavila je trijumf u šampionatu Crne Gore a fotografije sa proslave i, podrazumijevajućeg druženja na parketu, pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.

{galerija}sport/2017/8/kkmladost{/galerija}

baner720

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar