Basket spektakl kod Kraljevske plaže

tri 8

Minulog vikenda ljubitelji basketa u Baru imali su priliku da uživaju u pravom spektaklu na šetalištu Kralja Nikole kod kafe restorana Kraljevska plaza, gdje je održan prvi internacionalni turnir klase “Satellite” u našem gradu.

Turnir pod okriljem FIBA-e, u organizaciji ''3x3 Montenegro'', okupio je 16 ekipa - 8 su pravo učešća zaradili preko kvalifikacionog turnira u Podgorici, ekipa G-Unit, kao najbolje rangirana u Crnoj Gori i 7 sastava iz inostranstva.

Pobjednički pehar podgila je ekipa Ecos Romari u sastavu Željko Palavra, Adi Bambur, Mario Blaškan i Ranko Križanović, koja je u uzduljivom finalu savladala našu G-Unit 20:18.

Pobjedniku je tako pripao uz pehar I ček na 3,000 eura, dok je G-Unit osvojio nagrdu od 1,000 eura.

Uz novčanu nagradu pobjednički tim je izborio plasman na Challenger u Ljubljani.

Nagradni fond turnira iznosio je prvobitno 1750 eura, ali je zahvaljujući donaciji vlasnika KK Mornar Đorđija Pavićevića dan pred početak podignut na 4000.

U polufinalnim mečevima Ecos je bio bolji od Džakova 17:16, dok je barski G-Unit nadigrao PG 17:15.

Montažne tribine I plato oko terena bio je ispunjen do poslednjeg mjesta na svakom meču a iz počsne lože uz čelnike Mornara duele je pratio i nekadašnji centar Partizana I Budućnosti Marko Ivanović, danas director KK Borac iz Čačka koji je dugogodišnji prijatelja sa strategom Mornara Đorđijem Pavićevićem.

{galerija}sport/2017/7/satelit{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar