Raičević primio Nemanju Jovovića

kol 

Prva evropska medalja u karate borbama stigla u Bar.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i sekretar Sekretarijata za sport i mlade Goran Simić primili su danas Nemanju Jovovića, crnogorskog karate reprezentativca i člana Karate kluba „Bar“, osvajača bronzane medalje na nedavno održanom Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore, i njegovog trenera i selektora nacionalnog karate tima Almira Cecunjanina.
”Izuzetno smo ponosni na ovu medalju koja je oličenje vašeg kontinuiranog i posvećenog rada. Karate u Baru ima dugu tradiciju, a uspjesi poput ovog koje naši karatisti ostvaruju na međunarodnim takmičenjima pokazatelj su da zajedničkim djelovanjem idemo u pravcu popularizacije i dinamičnog razvoja ovog sporta“, poručio je Raičević.
On je kazao da ovakvi rezultati predstavljaju dodatnu motivaciju za sve sportiste i podstrek za mlade generacije karatista koje stasavaju u gradu. Kako je istakao, u tom segmentu posebno se ističe sjajan rad u Karate klubu „Bar“ u kojem se brine, ne samo o sportskim rezultatima, već i o tome da mladi izrastu u kvalitetne i vrijedne ljude koji će biti temelji jednog zdravog društva.
Raičević je naglasio da će lokalna uprava nastaviti da podržava sve aktivnosti ovog kolektiva koji broji više od 400 članova i koji je prepoznat kao pravi reprezent sportskog Bara. Podsjetio je i na održavanje karate turnira „Trofej Bara“ koji se tradicionalno realizuje u okviru programa Dana opštine Bar, te na činjenicu da je lokalna uprava sa zadovoljstvom podržala prošlogodišnje Balkansko prvenstvo koje je u Baru okupilo više od hiljadu takmičara. Osvrćući se na značaj evropske medalje koju je Jovović donio u karate klub „Bar“ prvi put od njegovog osnivanja, Cecunjanin je iskazao zahvalnost Opštini na podršci karateu i sportu uopšte i rekao da je ta podrška jedan od preduslova uspjehu.
Mladi karatista Nemanja Jovović izrazio je svoje zadovoljstvo takmičenjem i volju da na predstojećim šampionatima da sve od sebe kako bi ostvario najbolje rezultate i predstavio svoj grad i državu na pravi način.
Raičević je Jovoviću i Cecunjaninu poželio mnogo uspjeha u daljem radu, uvjeren da je ovo prvo od mnogo evropskih karate odličja koje će stići u Bar u narednim godinama.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar