Triatlon kao sportska disciplina osvaja i Bar

baneN sport

Grad Bar biće  domaćin Balkanskog prvenstva u triatlonu.

U okviru nastojanja i napora da se popularizuje bavljenje sportovima kod svih naših sugrađana, predsjednik Skupštine Opštine Bar Branislav Nenezić, sekretar Sekretarijata za sport i mlade Goran Simić i rukovoditeljka službe za sport i mlade Zorica Đukić primili su u zvaničnu posjetu predstavnike triatlon saveza Crne Gore i to predsjednika saveza Vedrana Roćenovića i njegovog saradnika Dejana Radunovića.

U susret organizaciji Balkanskog prvenstva u triatlonu koje će se održati 16. i 17. septembra u Baru, Opština Bar biće domaćin ovog sportskog događaja, regionalnog karaktera, koji predstavlja značajan događaj kako za naš grad, tako i rekreativce i sportske radnike našeg grada.

Susret sa predstavnicima triatlon saveza Crne Gore značajan je i za buduće zajedničke aktivnosti u cilju promocije ovog sporta, kao i organizacije narednih velikih međunarodnih takmičenja u triatlonu, čiji će domaćin nadamo se biti naš grad.

„Pored prestiža, koji nam donosi jedan sportski događaj ovog obima, svjesni smo i odgovornosti u pogledu organizacije, čemu ćemo i mi i građani Bara sigurno znati odgovoriti imajući u vidu bogatu tradiciju našeg grada kao domaćina sportskih dešavanja“ poručio je Branislav Nenezić predsjednik Skupštine Opštine Bar.
„Nastavljamo da ulažemo napore u promociju bavljenja sportom, jer danas se i mi kao i cijeli svijet nalazimo pred novim izazovima kako očuvati i unaprijediti zdravlje ljudi. Ekonomski razvoj i uopšte progres je donio i promijenu načina života. Ipak, generalno bolji životni standard nije dovoljno iskorišćen za unaprijedjenje i poboljšanje zdravlja te se nalazimo pred novim pandemijama nezaraznih bolesti, kao što su debljina, bolesti srca i slično. Upravo iz tog razloga moramo snažno djelovati na pravcu popularizacije bavljenja sportom, kako bi s jedne strane omasovili uopšte bavljenje sportom, a s druge strane činimo napor da popularizujemo različite vrste sportova konstantno“ istakao je sekretar Sekretarijata za sport i mlade Goran Simić.

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar