Najbolji basketaši regiona ponovo u Baru

basket

Nakon dvogodišnje pauze internacionalni 3x3 turnir ponovo stiže u Bar – treća stanica 3x3 Montenegro 2K22 je grad košarke na jadranskoj obali.

Poslije mečeva za pamćenje na takmičenjima u Baru 2017, 2018. i 2019. godine ljubitelji basketa u moći će i ovog ljeta da uživaju u okršajima najboljih ekipa iz regiona i Crne Gore, na četvrtom internacionlanom turniru pod Rumijom, koji nosi naziv „Bar 2K22“.
3x3 Montenegro i Bar dočekivali su i ranije najbolje svjetske ekipe ovog mladog olimpijskog sporta, poput Novog Sada, koji je sa Dušanom Bulutom i Dejanom Majstorovićem osvojio titulu 2018. godine. Timove iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije, između ostalih domaćih sastava, ugostiće barski G-unit, koji je u sjajnoj formi. Mijović, Milošević, Dabanović i Vujadinović, sa četiri osvojena turnira u nizu ove sezone, imaju ambiciju da odbrane pehar iz 2019.
„Mi uvijek imamo najveća moguća očekivanja. Ne stvaramo sebi pritisak, već jednostavno želimo da se takmičimo sa najboljima. Turnir u Baru će biti jak, dolaze ozbiljne ekipe iz regiona i najbolje iz Crne Gore, tako da očekujem veoma lijepu atmosferu. Mi ćemo dati maksimum, pokazati poštovanje prema svakom protivniku, i vidjeti za šta će nam to biti dovoljno na kraju. U dobrom smo ritmu, uživamo, što je najvažnije u svemu, a ako nas neko pobijedi pružićemo mu ruku i čestitati“ kazao je član G-unit-a, Marko Mijović, najbolji igrač drugog turnira 3x3 Montenegro 2K22 sezone u Pljevljima.
Mečevi će se igrati na Šetalištu kralja Nikole, u blizini „I Love Bar“ totema, u utorak, 2. avgusta, od 16 sati. Od 16 ekipa sa specijalnim pozivnicama 10 ima mjesto direktno u grupi, dok će se preostalih šest sastava kroz kvalifikacije boriti za glavni žrijeb. Po dva najbolja tima iz četiri tročlane grupe igraće u nokaut fazi turnira, čiji je nagradni fond 3.000 eura.
„Vjerujemo da će atraktivna lokacija, na samoj obali mora, dati posebnu draž našem trećem turniru u sezoni. Očekujemo da će mečeve pratiti veliki broj gledalaca, pogotovo jer je turistička sezona u jeku, ali i zbog velike popularnosti košarke i basketa u Baru. Mnogo je razloga da u utorak veče budete na Šetalištu, a glavni je upravo najbolji basket u regionu“ pozivaju sve na druženje iz 3x3 Montenegro ogranizacije.
Sve je spremno za nastavak sezone, koja je počela 15. jula u Golubovcima, potom se basket karavan preselio u Pljevlja prethodnog petka i subote, a na oba turnira slavio je G-unit.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar