Mia Milašinović, uspješna atletičarka Atletskog kluba "Sanja" Bar

mia

Takmičarka Atletskog kluba "Sanja", Mia Milašinović, postavila je dva seniorska rekorda Crne Gore u dvorani.

Prvi  na 60m prepone i petoboju i četiri rekorda Crne Gore za mladje seniorke-60m prepone, 800m, petoboj i kugla.

Mia je na takmičenju VMI (Virginia Military Institute), koje se održalo u Lexingtonu-Virginia, 26.i 27.02.2022.godine osvojila drugo mjesto u petoboju i sa 3626 bodova postavila novi seniorski rekord Crne Gore u toj disciplini a koji je bio u vlasništvu Danijele Pešić ostvaren 2017.godine.
Pored ovog rekorda Mia je uspjela da postavi novi seniorski rekord i na 60m prepone sa rezultatom 9.33s. Dosadašnji rekord Crne Gore u ovoj disciplini bio je u vlasništvu Ljiljane Matović članice AK ”Dionis” iz Bara i iznosio je 9.40s postignut 20.02.2022.godine u Beogradu.

Mia je nastupila i u disciplini skok u vis i sa istim rezultatom kao treceplasirana, 159cm, zauzela četvrto mjesto.

Mia je postavila i četiri nova rekorda Crne Gore za mladje seniorke i to u disciplinama 60m prepone(9.33), petoboju(3626) i 800m(2:22,01), sva tri do sada su bila u vlasništvu Ljiljane Matović. Četvrti rekord je rekord u disciplini bacanje kugle(11.91), dosadašnji rekord bio u vlasništvu Marije Bogavac iz AK "Tara" iz Mojkovca).

Na ovom takmičenju učestvovale su sve škole iz Southern Conference (Wofford, Samford University, West Carolina, Furman, East Tennesee, Citadel, University of North Carolina at Greensboro i VMI), tj. svi studenti ovih skola (1.- 4. godina) koji su u track and field timu.

 

auto klime bakovic 1

opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar