Raičević: Sjajni rezultati barskog sporta i u godini krize

 naj22

Dodijeljena godišnja priznanja najboljim sportistima Bara

Juče je u velikoj Sali Opštine Bar održana svečana dodjela godišnjih priznanja najboljim sportistima, klubovima, ekipama, sportskim radnicima i perspektivnim sportistima Opštine Bar za 2021. godinu.

 sprtisti22

Predsjednik Opštine Bar čestitao je dobitnicima koji su u izazovnoj godini uspjeli da ostvare sve ove rezultate i ostanu vjerni sportu. „Sport nas uči da budemo časni, pošteni, fer i da poštujemo protivnika“, poručio je on. Predsjednik Opštine naveo je da je barski sport dokazao da je živahan i otporan i da uvijek daje najbolje rezultate, a da lokalna upravi prati takve uspjehe sportista i nastoji da poboljša i unaprijedi sportsku infrastrukturu grada, „uspjeli smo i da ispunimo sve finansijske obaveze prema sportskim kolektivima na što sam posebno ponosan“, poručio je Raičević.

Predsjednik Komisije Vasilije Lalošević poručio je da je sport mjesto jendakih šansi za sve i prilika da se pokaže ravnopravnost. On je iskazao zadovoljstvo radom Komisije i kazao da se nada da će ovo biti podsticaj svim mladim sportistima da u narednim godinama konkurišu za ovu nagradu jer mladost Bara uvijek pobjeđuje. Osim njega, članovi ove Komisije bili su Jadranka Perutović, Ilija Kovačević, Dragan Stojanović i Hazbija Šabotić.

Komisija je jednoglasno donijela odluku da ove godine, titulu najboljeg sportiste grada Bara ponesu dvije mlade sportistkinje, članice Džiju džica kluba ‘’Mornar’’ i crnogorske reprezentacije, Kristina Radosavović i Elena Stojanović. One su nosioci majstorskog zvanja, crni pojas I dan. One dvije su osvajačice srebrnih medalja na Svjetskom prvenstvu održanom u Abu Dabiju 2021.godine. Tokom 2021.godine nastupile su na 8 međunarodnih prvenstava i na njima uvjek bile prvo plasirane, čak su radile i po dvije uzrastne kategorije te se tako redovno vraćale kući sa po dvije osvojene medalje.

Za sportsku ekipu godine u 2021.godini proglašen je Košarkaški klub ,,Mornar-Barsko zlato’’. Košarkaški klub ‘’Mornar-Barsko zlato’’ je i u godini koja ostaje za nama bio veliki reprezent barskog sporta. Odlične partije u Aba ligi, kao i sjajno učešće u Eurokupu, pozicionirali su ga na košarkaškoj mapi Evrope. Vicešampion države, za korak je napredovao u odnosu na prošlu sezonu.

Cijeneći da je omladinski sport osnova za ostvarivanje vrhunskih rezultata, Komisija je odlučila da se ove godine nagrada ’’perspektivni sportista’’ dodijeli za jedanaest perspektivnih sportista u šest sportova. Za perspektivne sportiste su proglašeni Tina Truš članica Rukometnog kluba ’’Mornar 7’’, Vjera Zarubica članica Ženskog odbojkaškog kluba ''Luka Bar'' i članica kadetske reprezentacije Crne Gore, Srđan Petrović član Odbojkaškog kluba ''Galeb'' , pionirski prvak Crne Gore i vicešampion sa kadetima u 2021. godini, Natalija Vlaović članica Odbojkaškog kluba ’’Galeb’’ koja je i direktno učestvovala u osvajanju Kupa Crne Gore za takmičarsku 2020. i 2021.godinu, Mihailo Gojaković član Karate kluba ’’Bar’’, ove godine osvojio je prvo mjesto na 5 jakih turnira. Prvak je države u borbama do 70kg za kadete. Nagrađeni perspektivni sportisti su još i Maksimilijan Papan koji je član Košarkaškog kluba ''Boys'' i pionirske reprezentacije Crne Gore, Matija Vojvodić član Atletskog kluba ''Mornar'' ajuspiješniji takmičar na prvenstvu Crne Gore za pionire sa osvojenih 6 zlatnih medalja, Nikola Mišeljić član Atletskog kluba ''Sanja'', u kategoriji mlađih juniora na prvenstvu Crne Gore osvojio je niz priznanja, Vuk Ražnatović član Košarkaškog kluba ''Mediteran'' i pionirske reprezentacije Crne Gore, Katarina Garčević članica Džudo kluba ''Mornar'', aktuelna i višestruka prvakinja Crne Gore i osvajačica zlatnih medalja na mnogobrojnim internacionalnim kupovima i Edin Beharović koji je član Rukometnog kluba ''Mornar 7'' i kadetske i juniorske reprezentacije Crne Gore.

Priznanje Sportski radnik godine dobio je Lazar Macanović, profesor fizičkog vaspitanja u Gimnaziji Niko Rolović, učestvovao je u radu svih sekcija u školi i organizator mnogih turnira u svim sportovima sa kojima je osvojio 7 ekipnih prvih mjesta, 2 druga i jedno treće mjesto i 9 pojedinačnih prvih mjesta.

Komisija je proglasila Sašu Boltića za trenera godine. Boltić je osnivač i trener Džiju džica kluba ''Mornar''. Već 42 godine se bavi borilačkim sportovima i ima majstorska zvanja i crne pojaseve iz: karatea, džiju džice i aikidoa. Član je Upravnog odbora Džiju džica Saveza Crne Gore i jedan od trenera reprezentacije Crne Gore.

Komisija je ove godine, vođena željom da nagradi vrhunske rezultate, usaglasila stavove i donijela odluku da se dodijeli još 5 priznanja: dvije specijalne nagrade i tri posebna priznanja.

Specijalna nagrada je dodijeljena Luki Draškoviću, članu Šahovskog kluba ''Elektroprivreda'' iz Nikšića koji je aktuelni seniorski šampion Crne Gore u šahu i aktuelni prvak Crne Gore u brzopoteznom šahu, član nacionalne selekcije od 2015.godine. Uprkos njegovim izuzetnim rezultatima, shodno Pravilniku, nije mogao učestvovati u izboru za sportistu grada Bara, jer se takmiči za klub čije sjedište nije u Baru.

Specijalna nagrada dodijeljena je i Kenanu Nikočeviću članu Karate kluba ''Bar'', koji je nosilac crnog pojasa I dan. Reprezetntativac i prvak je Crne Gore u katama pojedinačno za mlađe seniore. Ove godine učestvovao je na deset jakih turnira i na svakom osvajao prvo mjesto.

Posebna priznanja su dodijeljena: Jeleni Pantović, Nikoli Jovetiću i Nikoli Tomoviću.

Jelena Pantović je naša sugrađanka koja se izborila za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021 kao najbolji takmičar u disciplini vazdušni pištolj, takođe je i prva žena koja je učestvovala na Olimpijskim igrama u streljaštvu, Takmiči se za Streljački klub ''Centar'' iz Podgorice i iz tog razloga nije uzeta u razmatranje za izbor sportiste godine. Nikola Jovetić, kik bokser koji je u 2021.godini donio bronzanu medalju sa Evropskog prvenstva za kadete i juniore u Budvi i zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu u Skoplju, gdje je proglašen za najboljeg mlađeg juniora na takmičenju. Takođe nije član kluba sa sjedištem u Baru, pa shodno tome nije mogao bit razmatran za kategoriju perspektivnog sportiste, u koju je i predložen od strane Kik boks saveza Crne Gore. Nikola Tomović, reprezentativac Crne Gore i član Body building kluba ''Maximus gym'' iz Bara, keo jedan od najboljih predstavnika Body building federacije Crne Gore od 2018.godine.

Najbolja sportska ekipa KK „Mornar“ osim pehara dobila je i novčanu nagradu u iznosu od 1000 eura dok su najbolje sportistkinje našeg grada u 2021. godini, Elena Stojanović i Kristina Radosavović osim pehara dobile i novčanu nagradu u iznosu od po 500 eura.

Nagrade su uručili predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, predsjednica Skupštine Opštine Milena Božović, predsjednik Komisije za dodjelu godišnjih priznanja u oblasti sporta Vasilije Lalošević i Vasko Milošević prepoznati sportski radnik i čelnik Fudbalskog saveza Opštine Bar

Foto Opština Bar

auto klime bakovic 1

opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar