FOTO: Mornar probuđen i goropadan protiv Krke!

foto 21 5

Istorijska pobjeda Mornara u Novom Mestu!

U utakmici koja je, po svemu sudeći, odlučivala ko će sledeće sezone ostati bez mjesta u ABA ligi, Mornar je slavio na gostovanju Krki!

Krka – Mornar 63:72 (11:12,13:7, 12:28, 27:25)

Krka: Rebec 4, Kari 10, Kastrati, Rojc, Kužnik, Jukić 7, Dimec 8, Cebular 11, Ritlop, Bunić 4, Eliot 5, Luković 8.

Mornar: Džons 8, Vitkovac 5, Radunović, Vujošević 6, Ćalić, Mijović, Tejtum 5, Elis 11, Pavić 6, Mugoša, Voler 21, Bakić 8.

Meč u areni Leon Štukelj u Novom Mestu imao je dva dijametralno različita poluvremena – očajno prvo u kojem je slabiji rival bio Mornar, i sjajno drugo u kojem je gledana totalna dominacija Barana!

Za krizu u prvih 20 minuta kriva je bila, prije svega, trema dvojice košgetera Mornara – Volera i Elisa koji se nisu vidjeli na terenu. Srećom po četu Đorđija Pavićevića, nije išlo ni domaćina o čemu govori rezultat na poluvremenu (24:19).

U nastavku je gledana sasvim drugačija slika. Prvo se razgoropadio Mornar i serijom 16-2 preokrenuo rezultat i najavio finiš meča bez rezulttske neizvjesnosti. Sredinom poslednje četvrtine, počela je da se budi i Krka, sa minus 16 stigla do minus 8 ali preko toga nije moglo jer su Pavićevićevi puleni ovog puta bili smireni u završnici.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=178&v=-VfshYLZN6Y

"Teška utakmica u kojoj smo zasluženo slavili. Čekali smo ovakav nastup cijele sezone na gostovanjima u ABA ligi i izborili opstanak što želimo i Krki. Mi u Baru pa smo si po svim kriterijumima, igri, orgnizaciji I publici zaslužili mjesto u ABA ligi”, reko je nakon meča strategy Mornara Đorđije Pavićević.

Istorijski trijumf Mornara ostaće upamćen i po velikoj podršci koji je ekipa imala sa tribina od grupe navijača "Barani" koji su cijeli dan putovali do Novog Mesta kako bi navijali za svoj klub. 

{galerija}sport/2017/2/krka{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar