Šahovski zamak osvijetljen suncem

shah 4 

Na prvenstvu Crne Gore prosvjetnih radnika u šahu Barani ostvarili solidan plasman.

Ništa danas nije moglo omesti šahiste iz prosvjetne struke da se okupe u Medicinskoj školi. A došli su iz raznih krajeva Crne Gore na šahovsko druženje poslije dvije i po godine pauze uzrokovane pandemijom covida.

U susret jubileju - 50 godina JU Stručne medicinske škole, prof. Dragan Čađenović i nova v. d. Škole dr Kristina Radoman udružili su dobru energiju, želju i volju da budu dobri domacini Osmog pojedinačnog prvenstva u šahu- CG prosvjetara. Imali smo veliku čast da naši gosti budu, legenda CG šaha, Božidar Bonja Ivanović, predsjednik ŠSCG Jovan Milović, kao i potpredsjednik Evropske šahovske federacije, Vanja Drašković!

shah 2

Kolege iz više CG gradova su se borile za pehar i pet skromnih novčanih nagrada, koje su na kraju pripale pobjedniku turnira, Milinku Rabrenoviću, fide majstoru iz Bara, koji je slavio fišerovskim rezultatom 7/7! Drugo mjesto je pripalo Velimiru Jekniću sa osvojenih 5 poena, dok je treće mjesto osvojio mk. Drago Tomić, učitelj iz Pg, četvrto mjesto je pripalo prof. budvanske SM škole Danilo Kiš- gdinu, Krstu Vukoviću, dok je spisak nagrađenih nastavnika zaokružio Safet Alibašić, prof. istorije iz Bara. Na Prvenstvu je učestvovalo šesnaest igrača, koji nijesu štedjeli pohvale na račun organizacije turnira, gostoprimstva i inspirativnog ambijenta. Pravdu je dijelio mladi šahovski sudija - Milan Radonjic. Pobjednicima će, pored nagrada, u lijepoj uspomeni ostati i darovi, knjige sa posvetom našeg proslavljenog velemajstora Božidara Ivanovića i prof.Krsta Vukovica.

shah 5

Ni sumorni jesenji dan, natopljen kišom i tmurnim oblacima, nije mogao zakloniti zrake šahovskog sunca u igri među prijateljima.

Uz pozdrav Gens una sumus, na prijedlog prof. Vukovića, Budva nas očekuje sljedeće godine! - napisali su na svojoj FB strani organizatori.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar