Disciplinovano i timski na favorita

igokeea 1

Mornar Barsko zlato gostuje Cedevita Olimpiji u Ljubljani

Poslije trijumfa u prošlom kolu protiv Igokee, prvog ove sezone, Mornar Barsko zlato gostuje Cedevita Olimpiji. Barani su u Ljubljanu stigli iz Lejdena, u Holandiji, gdje su u okviru petog kola „E“ grupe FIBA Evropa kupa izgubili 78:73.

Ekipu trenera Mihaila Pavićevića trebalo bi u Ljubljani da pojača Strahinja Mićović koji se proteklih dana u Baru oporavljao od povrede.

Pavićević vjeruje da njegov tim samo kvalitetnom timskom igrom može da parira favoritu, Cedevita Olimpiji.

„Radi se o izuzetno kvalitetnoj ekipi, koja u svojim redovima ima najboljeg napadača u ligi Pulena. Tu su i Blažič, Kin, Edžim i ostali koji u rukama imaju po dvadesetak koševa. Dakle, pokriveni su na svim pozicijama. Igraju dobro, iako su imali nekoliko neočekivanih poraza. Protiv nas biće fokusirani kako ne bi napravili novi kiks. Mi možemo da im pariramo samo disciplinovanom timskom igrom. Takvom igrom moći ćemo da stvaramo pozicije za poentiranje i da se, sa druge strane, branimo od izuzetne napadačke ekipe. Biće to, u svakom slučaju, jedno od težih gostovanja“, ističe trener Barana.

Aleksandar Lazić očekuje tešku utakmicu i dobru igru svog tima.
„Dobro je što smo se protiv Igokeee pokrenuli s mrtve tačke, sada se, ipak, lakše diše. Kvalitetan rival kakav je, nesumljivo, Cedevita Olimpija, motiv je za sve igrače. Nismo u prilici da prijetimo domaćinu jer je izraziti favorit, ali našim navijačima mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe, a vidjećemo za kakav će razultat to biti dovoljno“, poručuje Lazić.

Zanimljiva je istorija rezultata Mornara sa hrvatsko-slovenačkim timom. Cedevita je svih šest puta savladala Mornar u ABA ligi, nijednom nije poražena. Mornar je dobio Olimpiju 4:2, a protiv Cedevita Olimpije vodi 3:1.

Današnja utakmica između Cedevita Olimpije i Mornara Barsko zlato počinje u 21 čas.
M. V.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar