Neporaženi Turci gosti Mornara

najav 

Košarkaši Mornara Barsko zlato nemaju vremena za predah.

Poslije nedjeljnog dobrog prvog i lošijeg drugog poluvremena protiv podgoričke Budućnosti i novog poraza u AdmiralBet ABA ligi, danas imaju obavezu na evropskoj sceni.

U okviru četvrtog kola “E” grupe FIBA Evropa kupa u Bar stiže lider na tabeli, Bahčešehir iz Istanbula. Turci su dobili sve tri dosadašnje utakmice, od kojih dvije u gostima, protiv Grka i Holanđana. Ona koju su odigrali pred svojom publikom bila je protiv Mornara u prvom kolu kada su slavili 75:68.

U Mornaru Barsko zlato svjesni su da im eventualna pobjeda sjutra širom otvara vrata za drugu rundu ovog evropskog takmičenja.

“Za razliku od regionalnog takmičenja, u FIBA Evropa kupu stojimo veoma dobro, jer smo uknjižili svije pobjede. U nekom povoljnom raspletu, ako bismo sjutra dobili turski tim, mogli bismo sa te tri pobjede da idemo dalje. Ali, da bismo savladali Bahčešehir moraćemo da zaigramo mnogo bolje nego u drugom poluvremenu crnogorskog derbija. Ohrabruje to što se naša forma podiže, što dobro radimo na treninzima i što smo uvjereni u svoju snagu. A to znači da nam nije mjesto na začelju ABA lige, koja nam je prioritet. Dobar rezultat u FIBA Evropa kupu jeste ogroman podsticaj da tako bude i u regionalnom takmičenju. Zato predstojeća utakmica sa turskom ekipom ima veliki značaj. Ukoliko damo sve od sebe, mislim da možemo da pariramo veoma jakoj gostujućoj ekipi”, kaže Marko Jerimić koji je u Istanbulu, sa 15 poena, imao zapaženu rolu.

Utakmica Mornar Barsko zlato – Bahčešehir, igra se danas u dvorani “Topolica” sa početkom u 19 časova.
M.V.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar