Mornar Barsko zlato u Železniku

mornar buss

Prilika za novi početak

Mornar Barsko zlato danas, u oviru četvrtog kola AdmiralBet ABA lige, igra sa FMP-om, u Beogradu. Barani i Beograđani sastali su se do sada deset puta u regionalnom takmičenju. Mornar Barsko zlato vodi 6:4 (dva puta je slavio u Beogradu, FMP jednom u Baru), a posljednji prvenstveni duel, u aprilu ove godine, završen je pobedom FMP-a u Železniku 94:92.
Sudeći po tabeli, FMP je favorit u sjutrašnjoj utakmici. Beograđani imaju dvije pobjede i poraz, Barani sva tri poraza. Ali, ekipu barskog abaligaša ohrabruje veoma dobro odigrano drugo poluvrijeme protiv Bahčešehira.
„Drugo poluvrijeme u Istanbulu je pokazalo da možemo da igramo i protiv izuzetno kvalitetne ekipe kao što je Bahčešehir. Nadam se da ćemo to poluvrijeme iskoristiti da podignemo samopouzdanje koje nam je neophodno u ovom trenutku, jer naš problem je više psihološke, a manje košarkaške prirode. Ako možemo da odigramo takvo poluvrijeme i ako ovako dobro radimo na treninzima onda je malo čudno da to ne možemo da pretočimo na teren“, kaže trener Mornara Barsko zlato Mihailo Pavićević.
On ističe da je u nedjelju nova utakmica i prilika za novi početak.
„Čeka nas veliki izazov. FMP je sastavljen od iskusnih, provjerenih igrača, koji znaju da igraju. Svako opuštanje protivnika umiju da kazne. To nije ništa novo, oni godinama igraju tako da 40 minuta daju sve od sebe. Ko ih malo potcijeni, skupo plati tu grešku.
Moramo 40 minuta da budemo fokusirani, da se borimo za svaku loptu, svaki skok. Na to moramo biti spremni. I ako tako bude, imamo čemu da se nadamo. Ništa ne volim unaprijed da govorim, vidjećemo u nedjelju kako će se razvijati situacija na terenu.”
Pavićević je prokomentarisao i dolazak Amerikanca Vila Mozlija u Bar.
„Vil Mozli je bio naša želja još na početku sezone kada se pojavila vijest da će se razići s Partizanom. Njihov rastanak se odužio ali čim se dogodio eto ga u našim redovima. Ne vjerujem da je ikad neki predsjednik nekog kluba brže reagovao od mog brata Đorđija. Uspio je da dovede Mozlija i u konkurenciji evroligaških ekipa koje su bile zainteresovane za njega. Takav tip igrača donijeće nam novi kvalitet, čvrstinu, ono što ga je krasilo i dok je bio u Partizanu. Želimo mu dobrodošlicu u Bar“.
I Marko Jeremić je odigrao dobro u Istanbulu. Navijači s nestrpljenjem čekaju povratak Mornarovog „topdžije” u pravu formu, odnosno da počne ponovo da rešeta protivnički koš.
„Stvari polako dolaze na svoje. Mislim da ćemo igrati sve bolje kako prvenstvo bude odmicalo. Prva pobjeda ove sezone donijeće nam neophodno samopouzdanje. Možda se ona dogodi već u nedjelju, bez obzira što je FMP veoma neugodan rival, koji je trijumfom u Zagrebu protiv Cedevita Olimpije pokazao da će ove sezone imati šta da pruži u regionalnom takmičenju. Na prvoj utakmici u kojoj nismo imali šta da izgubimo, u Istanbulu, pokazali smo da nismo zaboravili da igramo. Ni u Železniku nemamo šta da izgubimo. Vidjećemo…”, zagonetan je pouzdani igrač Mornara Barsko zlato.
Utakmica FMP – Mornar Barsko zlato počinje u 19 časova.

M. V.

 

auto klime bakovic 1

jedro opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar