Čačanski Borac u Baru

djokkko kos 

Mornar očekuje prvi trijumf

Poslije subotnje utakmice u „Topolici“ jedan od dva kluba krenuće s mrtve tačke: Mornar Barsko zlato ili Borac. Barani vjeruju da će Čačani morati još da sačekaju na prvi trijumf u AdmiralBet ABA ligi.

Trener Mihailo Pavićević očekuje tešku utakmicu, ali i prvu pobjedu svog tima ove sezone.

„Mobilnost je u Mornaru povećana na najveći mogući nivo poslije dva početna poraza, od Cibone kod kuće i Krke u gostima. Vrijeme je i da mi krenemo s pobjedom. Međutim, ne volim da unaprijed obećavam bilo kakve pobjede, jer to sve treba da se dokaže na terenu. Za protivnika imamo vrlo kvalitetnu ekipu Borca koja je u prva dva kola pozala da je u odnosu na prošlu godinu i po kvalitetu i po nivou igre na daleko većem nivou, tako da nas sigurno očekuje teška utakmica. Nadam se da smo svi svjesni koliko nam je neophodna ova pobjeda i da ćemo svi uraditi sve što je do nas, od stručnog štaba do igrača na terenu, da dođemo da prve prvenstvene pobjede“, kazao je Pavićević.

Povratnik u „staro jato“ Strahinja Mićović kaže da je vrijeme da njegova ekipa dobar rad sa treninga pretoči na teren.

„Vrijeme je konačno da dobre treninge koje obavljamo iz nedjelje u nedjelju pretočimo u utakmicu i da pokažemo našu pravu igru kao u predsezoni. Borac je respektabilan protivnik koji je imao težak raspored u prva dva kola ali je pokazao da može da igra i sa dobrim timovima na lijepom nivou. Mi smo izvukli pouke iz dosadašnjih utakmica, obratili pažnju na svoju igru i spremali se za tim Borca. Ali, najbitnije je da unaprijedimo ono što možemo a ova ekipa ima dosta prostora za napredak“, istakao je Mićović.
Mornar je još samo dva puta startovao sa dva poraza u ABA ligi, u sezonama 2016/17. i 2018/19. Treće kolo je, oba puta kod kuće, donosilo preokret. Navijači Mornara vjeruju da će tako biti i ove godine.

Inače, Mornar Barsko zlato i Borac odigrali su samo dvije utakmice u regionalnom takmičenju i to prošle sezone i Barani su oba puta slavili, u Čačku 87:76 i u Baru 86:72.

Utakmica između Mornara Barsko zlato i Borca igra se u subotu, 9. oktobra, od 17 časova, u dvorani „Topolica“.
M. V.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar