Mornar Barsko zlato gostuje Krki

mornar 22

Da u meču bude energija kao na treninzima...

Poslije poraza u prvom kolu AdmiralBet ABA lige od Cibone u svojoj dvorani (77:87), Mornar Barsko zlato u drugom kolu gostuje Krki, u Novom Mestu.

Barani sa Slovencima imaju izrazito pozitivan skor. U dosadašnjih osam duela bili su bolji sedam puta. U prošloj sezoni, u Novom Mestu, igrači trenera Mihaila Pavićevića slavili su sa deset razlike, 84:74, dok je u Baru bilo 80:61.

U Mornaru Barsko zlato respektuju subotnjeg rivala.
„Gostujemo dobroj ekipi i dobro vođenoj od strane mladog trenera Dalibora Damjanovića, sastavljene od iskusnih igrača i mladih novajlija. Neće nas zavarati njihov ubjedljiv poraz u prvom kolu od Cedevita Olimpije u Ljubljani, jer u super kupu sedmicu prije toga bili su do samog kraja, maltene, u egalu. Sala u Novom Mestu nije samo košarkaška tako da je dosta neobično igrati u njoj, svim ekipama to pravi problema, ali kako nama tako i domaćinima i nećemo se na to žaliti“, kaže trener Mornara Barsko zlato Mihailo Pavićević.

On od svojih igrača očekuje bolju igru nego protiv Cibone i da pokažu u meču za bodove ono što daju na treninzima.
„Poslije utakmice sa Cibonom u kojoj smo pokazali izražene slabosti, pogotovo u prvom poluvremenu, radili smo na tome da evidentne greške ispravimo, i u odbrani u napadu, da sve bude na kudikamo većem nivou. Bio bih presrećan kad bismo uspjeli da igramo onako kako treniramo, jer na svakom treningu svaki igrač daje sve od sebe. Upravo zbog toga, najžalije mi je bilo igrače poslije poraza od Cibone jer su uložili ogromnu energiju u pripremnom periodu a nisu to pokazali na utakmici. U ABA ligi je svaka utakmica podjednako važna i tražim da imamo isti pristup igri ma ko nam bio rival. Ponavljam: ako uspijemo da odigramo onako kako radimo na treninzima, biću sigurno zadovoljan, nezavisno od rezultata“, zaključio je Pavićević.
I mladi Balša Živanović očekuje bolje izdanje svoje ekipe nego na premijeri.
„Uvjeren sam da nećemo ponoviti greške iz meča sa Cibonom i da veoma dobroj domaćoj ekipi nećemo dozvoliti da se odlijepi, pa poslije da jurimo rezultat. Od prvog do posljednjeg minuta moramo igrati punom snagom i onda uspjeh ne bi trebalo da izostane“, ističe Živanović.

M. V.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar