Mornar u Zadru posustao u poslednjoj četvrtini

zadar mornar

Poraz Mornara u okršaju sa direktnim rivalom u borbi za opstanak u ABA ligi.

Na gostovanju Zadru, izabranici Đorđija Pavićevića odigrali su dobro do poluvremena, i očajno poslednjoj četvrtini – 80:62.

Za minimalnu prednost na poluvremenu, zaslužan je bio Antabija Voler koji se prvi put u strijelce upisao u 14 minutu ali nakon toga veza četiri trojke kojima je preokrenuo rezultat od 28:19 na 31:33. U nastavku meča, pojačana je odbrana na beku Mornara a u ostatku ekipe nije bilo raspoloženog šutera koji bi probio odličnu odbranu domaćina.

Mornar se, ipak, držao do 30. Minuta da bi na startuposlednje četvrtine dozvolio Zadranima da serijom 10-0 pobjegnu na 68:51, poslije čega je utakmica imala revijalan karakter.

Zadar – Monrar 80:62 (24:16, 10:19 , 23:16 , 23:11 )

DVORANA: Krešimir Ćosić GLEDALACA: 3,000 SUDIJE: Vojinović, Herceg, Stefanović.

Zadar: Frenki 11, Bašić 1, Vladović 11, Vraneš, Krajina 4, Georgijev, Brzoja, Marinković 17, Barać 13, Ramljak 5, Kovačević 10, Mazalin 8.

Mornar: Anderson 3, Džons 7, Vitkovac, Radunović, Vujošević 1, Ćalić 1, Tejtum, Elis 9 (6sk), Pavić 5, Mugoša, Voler 28, Bakić 8.

https://www.youtube.com/watch?v=6sy3gU_H7S8

Poraz u Zadru boli i zbog toga što Crna Gora i hrvatska u ABA ligi vode bitku za jedno mjesto u sledećem izdanju regionalnog šampionata. Hrvatski timovi se bore za četvrto, a crnogorski za drugo mjesto u ABA ligi pa bi, čak i u slučaju da izbjegne direktnu eliminaciju nastup Mornara sledeće sezone zavisio od učinka u crnogorskom prvenstvu ukojem se očekuje veliki finalni okršaj protiv Budućnosti.

Ukoliko crnogorski klubovi ne odbrane pravo na dva mjesta u ABA ligi, naime, sledeće sezone u ovom takmičenju nastupiće samo šampion Crne Gore.

Jedina dobra vijest iz Zadra za navijače Mornara je povratak na teren Lamont Džonsa. Momo je u dvorani Krešimir Ćosić odigrao 22 minuta i pogodio dvije trojke iz isto toliko pokušaja.

FOTO: aba-liga.com - Zadar/Zvonko Kucelin

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar