Raste košarkaška groznica pod Rumijom, gostuje Cedevita

mor cibona 4

Poslije utakmica sa Budućnošću u Baru i Crvenom zvezdom u Beogradu, Mornar se u 21. kolu ABA lige sastaje sa još jednom ekipom iz velike četvorke – u “Topolici” gostuje Cedevita. Barani mirno dočekuju rivala, svjesni značaja utakmice.


„Kako se takmičenje u ABA ligi bliži kraju utakmice su sve značajnije. Cedevita, nesumnjivo, spada među četiri najkvalitetnije ekipe, sa dobrim pojedincima i velikim rosterom, ali mi smo pokazali, i sebi i drugima, da umijemo da igramo sa najboljim ekipama u ligi. I da znamo kako da dobijemo važne mečeve. A, nije njima važnija utakmica nego nama, naprotiv. Pristup igri mora biti kao protiv Cibone, Olimpije i Budućnosti, dakle moramo igrati čvrsto i agresivno, jer samo na taj način možemo ostvariti dragocjenu pobjedu“, kazao je šef stručnog štaba Mornara Đorđije Pavićević.

Od Marka Mugoše se očekuje da nastavi da pogađa “trojke” kad je najbitnije.

„Nije važnoko će dati koliko koševa, i da li će ih postići ispred ili iza linije 6,75 metara, bitno je da dobijemo utakmicu. Neće biti lako, znamo kvalitet ekipe iz Zagreba, ali se uzdamo u našu formu koja je u usponu kako se prvenstvo bliži kraju i pomoć publike koja će, uvjeren sam, i protiv Cedevite ispuniti dvoranu. A na nama je da zaigramo na najvišem nivou i osvojimo važne bodove“, ističe Mugoša.

U gradu pod Rumijom vlada veliko interesovanje za meč sa Cedevitom, otprilike kao kad je ovdje gostovala Cibona i kad je “Topolica” bila ispunjena. Navijače predvode “serdari” koji gromoglasno navijaju i prave lijepu atmosferu u dvorani.

U prvom dijelu prvenstva, u osmom kolu, Cedevita je nanijela težak poraz Mornaru 99:73, iako je na poluvremenu bilo neriješeno 45:45. U Mornaru ne razmišljaju o “naplati duga”, bili bi zadovoljni i minimalnom pobjedom. A, što se tiče utakmice u Zagrebu kažu da je to sada jedan jedan sasvim drugi Mornar, o čemu svjedoči i gotovo nevjerovatna činjenica da ekipa iz Bara, ikao je upisala čak šest pobjeda manje nego poraza, ima koš razliku nula.

Trener Pavićević za meč sa Cedevitom, koji sjutra u dvorani “Topolica” počinje u 19 časova, na raspolaganju ima sve igrače, izuzev i dalje povrijeđenog Džonsa.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar