Za ABA ligu Mornar sprema borbenu sportsku ekipu

salla 

Sudeći prema dešavanjima ovog lјeta, ABA liga će se ove godine vinuti do neslućenih visina.

Dva događaja obilježila su pripreme KK Mornara za novu sezonu regionalnog takmičenja.

To su povratak Željka Obradovića na klupu Partizana i dolazak Nikole Ivanovića u Crvenu zvezdu. Harizmatični Obradović, jasno je to i košarkaškim laicima, uzdiže ABA ligu u trenerskom, ali i marketinškom smislu, dok je promena plavog za crveno-beli dres i nastupi u Evroligi jednog od najboljih crnogorskih igrača, takođe harizmatičnog Ivanovića, nekako logičan tok stvari, posebno za njegove fanove u Crnoj Gori, naklonjene ekipi sa Malog Kalemegdana. Zvezda i Partizan biće pod posebnom lupom ove jeseni, ali i Budućnost koja se ne odriče bitke za vrh tabele. Tu je i Cedevita Olimpija, kao i sve druge ekipe koje sa manjim ili većim ambicijama ulaze u atraktivno regionalno takmičenje.

Mornar je drastično promijenio ekipu. Otišli su: Pulen, Nidam, Gebriel, Vajthed, Hamilton, Gordić, Luković, Bjelica, Vujošević i Mugoša, a došli su: Gligorije Rakočević, Kori Dejvis, Strahinja Mićović, Milija Miković, Trej Luis i Vladimir Mihailović, koji će uz starosjedioce Aleksandra Lazića, Marka Jeremića, Tejlora Smita, Seada Šehovića, Nemanju Vranješa i mlađanog Balšu Živanovića, nastojati da ponove prošlogodišnji uspjeh i plasiraju se u plej-of.

Očekuje se da će se pred prozivku koju će šef stručnog štaba Mihailo Pavićević, obaviti u ponedjeljak, 9. avgusta, znati da li će se Lovro Gnjidić preseliti iz Zagreba u Bar.

U svakom slučaju, stariji Pavićević imaće na raspolaganju „ratničku” ekipu, a takve igrače on najviše voli pod svojom komandom. On od njih, kao i od svih igrača koje je prethodno trenirao, jedino očekuje da u svakoj utakmici pruže svoj maksimum, a navijači su uvjereni da će Pajo napraviti ekipu koja će nastaviti da igra atraktivnu košarku po kojoj je Mornar bio prepoznatljiv minulih sezona.

M.V.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar