Čović zaustavio Mornar u Železniku

Bakić

Četiri dana nakon prve ovosezonske pobjede u gostima (protiv Avelina), Mornar je pokušao da osvoji prve bodove na strani i u ABA ligi.

Na gostovanju direktnom rivalu uborbi za opstanak, nažalost, barski ABAligaš ostao je bez daha krajem treće i početkom poslednje četvrtine, što je domaći sastav vođen sjajnim Filipom Čovićem (13 poena, 14 asistencija), umio da kazni i zabilježi važnu pobjedu:

FMP – Mornar 93:85 (20:24, 21:20, 26:18, 25:23)

FMP: Radanov 2, Čović 13, Davidovac 8, Apić 19, Lazarević 11, Bursać, Šešlija, Kutlešić, Žižić 8, Ljubičić, Ostin 9, Bolden 22.

Мornar: Džons 24, Radunović 2, Vujošević 2, Ćalić 5, Mijović, Tejtum 13, Elis 11, Hadžibegović, Pavić, Mugoša 6, Voler 10, Bakić 12.

Do poluvremena gledana je izjednačena igra u kojoj su se rivali često smjenjivali u vođstvu. Mornar je u prvoj četvrtini serijom 9-0 preokrenuo rezultat na 15:19, domaćin u drugoj od 28:29 stigao do 37:30, da bi se na odmor otišlo sa tri poena viška za goste.

U istom ritmu igralo se do sredine treće četvrtine kada je domaćin zahvaljujućimnogo boljoj organizaciji napada preokrenuo a onda i „pobjegao“ na 67:62.

Do 33. minuta FMP je preko raspucanog Damjanca duplirao razliku (74:64), i potom rutinski održaao prednost koja je u 39. Minutu dostigla rekordnih 14 poena.

"Bitna utakmica za obe ekipe. Možda naše putovanje do Italije i nazad koje smo imali pred ovaj meč uticalo da izgubimo svežinu u drugom poluvremenu. Stekao se utisak da je FMP imao više koncentracije i više želeo pobedu. Ko zna koji je ovo meč da gubimo sa malom razlikom. Nadam se da ćemo se izboriti protiv toga i da ćemo uspeti da ostanemo u ABA ligi. Nadam se da ćemo uz dobar trening, uspeti da dođemo do opstanka. Verujem da to zaslužujemo po svim aspektima", kazao je nakon meča u železniku trener Mornara Đorđije Pavićević.

Kameron Tejtum je u nekoliko navrata uspijevao da vraća Mornar u igru, a u finišu meča spriječio je teži poraz.

"Igrali smo dobro poluvreme, držali se plana igre. Ali tokom trećeg perioda izgubili smo ritam i nismo uspeli da se vratimo. U mečevima koje slede moramo svih 40 minuta da igramo na istom nivou", rekao je Tejtum.

{galerija}sport/2017/1/FMP{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar