Mornar gostuje Igokei u Laktašima

loptta

Pobjeda vodi u plej-of.

Četrdeset minuta igre dijeli ekipu Mornara od ostvarenja svog ovogodišnjeg cilja – plasmana u plej-of ABA lige. Računica je jasna: Mornar mora da dobije Igokeu u Laktašima kako bi ušao u TOP četiri. Ukoliko izgubi biće peti, a ako osvoji bodove biće treći. U duelu dva izjednačena tima od presudnog značaja mogao bi da bude motiv, a on je, ovoga puta, na strani Barana. Jer, Igokea je već obezbijedila plasman u TOP četiri ABA lige – ukoliko savlada rivala biće treća, ako izgubi biće četvrta.

pajo zadar

Trener Mornara Mihailo Pavićević poštuje Igokeu i njenog trenera Dragana Bajića, ali vjeruje u svoj tim.
„Da su ljudi iz ABA lige planirali da posljednje kolo bude što uzbudljivije ne bi uspjeli da režiraju ovakav završetak regularnog toka lige. Posljednja utakmiica u sezoni odlučuje o plasmanu u plej-of. Situacija se u finišu iz kola u kolo mijenjala – nekome na bolje, nekome na gore. I mi smo bili dio te klackalice. Poslije poraza od FMP-a nije dobro izgledalo, a da ne kažem poslije poraza od Cedevita Olimpije u Baru, gdje smo sveli šanse, maltene, na domen teorije. Međutim, potrudili smo se da se sjajnom partijom protiv Budućnosti vratimo u život i da ponovo ravnopravno konkurišemo za plej-of. Cedevita je poslije pobjede u Baru, bila gotovo siguran učesnik plej-ofa, poslije njenog poraza od Cibone, Igokea je sigurna, a ostala je dilema između nas i Cedevite.

Čitava sezona u ABA ligi staje nam u meč u Laktašima. Svjesni smo njegovog značaja. Iza nas je zid, nemamo prostora za korak unazad, to sam rekao igračima i prije utakmice protiv Budućnosti. Moramo da probamo da idemo naprijed.

Izuzetno cijenimo ekipu Igokee koja je ove godine napravila izuzetan rezultat i u FIBA Ligi šampiona i u ABA ligi i, zaista, od sveg srca joj čestitam na tome, prije svega kolegi Bajiću. Ujedno koristim priliku da mu čestitam i na imenovanju za selektora Sjeverne Makedonije. To je zaslužio iskrenim i poštenim dugogodišnjim radom u Igokei“, ističe Pavićević.

Šef struke Mornara kaže da što se zdravstvenog biltena tiče, nema ništa novo. Barani idu na megdan Igokei sa oporavljenim Pulenom, a pokušavaju da osposobe Vajtheda, ali Pavićević veli da neće da ulazi u medicinske prognoze.
„Idemo u dobrom raspoloženju u Laktaše poslije pobjede protiv Budućnosti i dobro bi bilo da ga zadržimo i poslije utakmice sa Igokeom“, priželjkuje trener barskog ABA ligaša.

luko

Centar Uroš Luković očekuje pobjedu svog tima u najvažnijoj utakmici sezone.
„Jako je važna bila utakmica protiv Budućnosti, probudili smo se, pobijedili i sad imamo meč odluke u Laktašima. To je za nas utakmica sezone, gdje treba da dobijemo i da se plasiramo u plej-of. A kad budemo među prve četiri ekipe, sve je moguće. Mislim da imamo velike šanse da igramo i finale ABA lige ove godine. Istina, nemamo dobra iskustva iz Laktaša, tamo smo samo jednom pobijedili, ali vjerujem da ćemo ovoga puta trijumfovati. Dosta smo jača ekipa nego ranije, napredovali smo, zreliji smo i poslije utakmice sa Budućnošću imam utisak da smo se podigli u svakom smislu, i na igračkom i na psihološkom planu“, naglašava Luković.
U dosadašnjih devet duela u ABA ligi Mornar protiv Igokee vodi 5:4. Obje ekipe su po jedan meč dobile na gostujućem terenu, ostale kod kuće. Prevagu nosi duel iz 3. januara ove godine kada je Mornar u derbiju tog 13. kola slavio u „Topolici“ 90:76. Barani i Laktašani igrali su i u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona u septembru 2016. godine. Rezultat je bio neriješen, 1:1, ali je ekipa iz Bara otišla u grupnu fazu jer je većom razlikom savladala rivala u „Topolici“ (83:60, prema 69:71).

Utakmica Igokea – Mornar biće odigrana u utorak, 27. aprila, od 18 časova, kada će početi i meč u Ljubljani između Cedevita Olimpije i Mege. To su dva posljednja susreta regularnog dijela regionalnog takmičenja.

M. Vujović

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar