Novosti iz Šestana

ssestani 2

Udruženje građana „Šestani“ tokom proteklog perioda inteziviralo je realizaciju svojih planskih aktivnosti i pomno pratilo rad dežurnih službi na prostoru svoje mjesne zajednice.

Posebno raduje okolnost da je pri kraju rekontrukcija viskonaponske mreže i da su „Crnogorski elektrodistributivni sistem“ Podgorica, odnosno Elektroprivreda Crne Gore u potpunosti omogućili pouzdaniju i kvalitetniju elektrifikaciju MZ Šestani.

ssestani 1

Ovosezonsko čišćenje i sanacija putnih pravaca započeto je nakon što su to omogućili vremenski uslovi, dok su sa prvim proljećnim danima obimnije započeti i poljoprivredni radovi. Posebno raduje okolnost da je u odnosu na protekli period u Gornjim Šestanima znatno veći broj ograđenih imanja i zasađenih oranica.

ssestani 3

U sklopu završnih radova na Župnom domu u Dedićima u toku je postavljanje ograde i popravka crkvenog zvona, dok su dobrim dijelom završeni radovi na proširenju prostora za javno okupljanje. Izradu kamene podzide i parapeta isped Župnog doma u Dedićima donirala je porodica nedavno preminulog Zefe Vučetića, dok su izvođačke radove, pod nadzorom Božidara Nrekovića, obavili Zefini prijatelji i stalni učesnici u njegovim zavičajnim aktivnostima. Ova veoma zahtjevna gradnja bila je posljednji plemeniti naum kojeg je Zefa Vučetić imao zbog želje da Šestani postanu bolje mjesto i za život, i za radost okupljanja. Zavjet svog istaknutog prijatelja članovi Udruženja građani „Šestani“ ispunili su sa velikim zadovoljstvom i neskrivenim emocijama, javili su iz Udruženja građana "Šestani".

auto klime bakovic 1