Na Skadarskom jezeru grade eko rizort vrijedan 160 miliona!

VIRPAZAR TOB 126

Nacionalni park Skadarsko jezero biće za četiri godine bogatiji za luksuzni turistički eko rizort, vrijedan 160 miliona eura!

U zajedničkom saopštenju kompanija The Oberoi Luxury Resort and Spa Skadar Lake Montenegro An Eco Resort najavljena je realizacija projakta sa 51 apartmanom, površine od 80 do 300 kvadratnih metara, kao i 30 vila za iznajmljivanje.

Turistički kompleks vrijedan 160 miliona eura gradiće Montenegro Resort Company i italijanska građevinska kompanija Pizzarotti, koji su i vlasnici, dok će hotelom upravljati indijska Oberoi grupa.

Uaopštenju se navodi da “međunarodno iskustvo partnera i primjena ekoloških standarda u gradnji garantuju da će na obali Skadarskog jezera nići jedinstveni turistički rizort u Evropi, koji će redefinisati standarde luksuza“.

Gradnja bi trebalo da počne u prvoj polovini naredne godine, dok se njen završetak očekuje krajem 2022. godine. Planirno je da Luxury Resort and Spa, nakon završetka, zaposli 200 lokalnih stanovnika, dok će ta brojka iznositi i 300 tokom glavne sezone.

Uz novo ime rizorta, koji je do sada bio poznat kao Porto Skadar Lake, predstavljen je i novi investitor u projektu, Pizzarotti Group. Italijanska kompanija sa preko 100 godina tradicije i iskustva posluje u 17 zemalja, a u Crnoj Gori gradi i Porto Novi u Kumboru.

Rizortom će upravljati indijski hotelski lanac,The Oberoi Group, kojeg su 2015. i prošle godine čitaoci prestižnog časopisa za putovanja Travel and Leisure izabrali za najbolji svjetski hotelski brend.

baner720

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar