Najavljena XXII Maslinijada

standd 

Maslinijada je planirana 23. i 24. Novembra u Starom Baru, saopštili organizatori.

U organizaciji NVO „Maslinijada“ i NVO Udruženje maslinara „Antivari“, uz podršku novoformiranog društva „Kuća maslina“ Bar, a pod pokroviteljstvom Opštine Bar i Turističke organizacije Bar, najznačajnija poljoprivredno-turistička manifestacija planirana je u okviru proslave Dana oslobođenja Bara za 23. i 24. novembar 2024. godine, ukoliko održavanje omoguće povoljni vremenski uslovi.

Takmičarski dio manifestacije sastoji se u određivanju najkvalitetnijih maslinovih ulja proizvedenih u 2024. godini, i to u kategoriji ekstra-djevičanskih monosortnih ulja, kao i u kategoriji ekstra-djevičanskih višesortnih ulja (kupaž). Osim takmičenja u kvalitetu maslinovog ulja, i ove godine će biti dodijeljene nagrade za najbolje održavani maslinjak, za najbolji mladi zasad, za najbolje revitalizovan stari maslinjak, kao i nagrada za najbolji rod maslina. Ocjenjivanje i proglašenje najboljih obaviće stručne komisije, čiji su članovi regionalno prepoznati stručnjaci iz ove oblasti u zemlji i u regionu.

I ovogodišnju Maslinijadu i starobarsku pjacu će ukrasiti izlagački štandovi bogati domaćim proizvodima i delicijama iz svih barskih krajeva. Prijavljivanje za sve takmičarske kategorije otvorena je do 5. novembra, dok je prijava za izlaganje proizvoda na štandovima moguće do 15. novembra.

Svi zainteresovani maslinari i proizvođači maslinovog ulja koji žele da učestvuju u takmičarskom dijelu mogu se prijaviti na broj telefona 067/137-938 (Kuća maslina), dok zainteresovani izlagači mogu rezervisati štand putem brojeva telefona 069/257-446 (Jovo Martinović) i 069/667-315 (Sado Peričić). Takođe, prijave u svim kategorijama mogu se izvršiti slanjem e-maila na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

“Osim bogatog kulturno-umjetničkog programa, ovogodišnja manifestacija će u petak, 22. novembra ugostiti eksperte iz inostranstva u cilju održavanja edukativnog predavanja posvećenog uzgoju maslina i proizvodnji maslinovog ulja. Takođe, manifestacija će biti obogaćena organizacijom likovne kolonije umjetnika iz zemlje i inostranstva, koji će stvarati djela posvećena maslini”, navode iz Organizacionog odbora manifestacije „Maslinijada – Stari Bar“.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar