Bar: Da se nikome ne dogodi...

skuppp 

Stop vršnjačkom nasilju!

U Baru je u prisustvu oko 1500 građana danas održan protest pod sloganom „Grad uz Darisa“.
Građani Bara su na protestu koji je počeo u 13 časova izrazili ogorčenje odlukom Višeg suda u Podgorici da se osumnjičeni za ubistvo u pokušaju maloljetnik A.K. za ovo krivično djelo brani da slobode.
Na protest zbog vršnjačkog nasilja i prije svega odluke Suda da se okrivljenom ukine pritvor, gradjane su pozvali Darisovi roditelji Ceno i Emila.
Podsjetimo,
istražni sudija Višeg suda je 9.oktobra, osumnjičenom maloljetniku odredio pritvor do 30 dana, dva dana nakon što je on nožem zadao teške tjelesne povrede Gimnazijalcu D.M.(18) u dvorištu škole.
Na protestu su bili i ministarska prosvjete Anđela Jakšić Stojanović, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, poslanik Branislav Nenezić, predstavnici civilnog sektora, i brojni gradjani, njih oko 1500 iz svih sfera zajednice.

Stav jednog od učesnika:
“na žalost protesti ovog tipa su poraz jednog društva. U eri kada grabimo ka ekonomskim benefitima, sa druge strane gubimo institucije zadužene za bezbjednost gradjana i djece. Sistem ne valja ma koliko se mi trudili da izbjegnemo sučeljavanje sa činjenicama”.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar