Sanja Smolović: Na Porodičnom Bar Festu i Bazar dobrote

smolovicc s

Na Bazaru dobrote biće i akcija pomoći za liječenje Feđe Alkovića.

Prvi “Porodični Bar Fest” će se održati 21. septembra ispred Sportskog centra “Topolica” s početkom u 11:00 časova, a prema najavama organizatora, NU Roditeljska snaga Bar, uz edukativno- zabavni, takmičarski, ima i humanitarni karakter. Novac prikupljen na Bazaru dobrote koji je planiran u okviru “Porodičnog Bar Fest-a” će biti doniran za liječenje Feđe Alkovića, osmogodišnjeg dječaka iz Podgorice kome je prije nekoliko godina dijagnostikovan tumor na mozgu. Feđa je operisan u klinici Acibadem u Turskoj, a preporuka ljekara je da nastavi liječenje u Španiji.

-Festival je dvodnevni, a namijenjen je prvenstveno porodicama. Prvog dana planirali smo sadržajan program koji uključuje razne aktivnosti za djecu i odrasle. Na platou ispred Sportske dvorane “Topolica” će imati priliku uživati u raznovrsnim sadržajima poput kreativnih radionica, zona za šampione i pustolove, zabavnog svijeta, bazara dobrote, kao i mnogih takmičenja s nagradama, kazala je za Primorski portal osnivač NU Roditeljska snaga Bar Sanja Smolović ističući: “ Jedan od najvažnijih segmenata festivala biće Bazar dobrote, koji će se organizovati po principu “djeca za djecu”. Na Bazaru će djeca iz osnovnih škola praviti suvenire i prodavati ih, a sav prihod prikupljen ovom prilikom biće doniran za liječenje Feđe Alkovića”.

-Pored programa na glavnoj bini, posjetioci će moći obići brojne štandove organizacija i školica koje će predstaviti svoje aktivnosti. Na štandovima će biti razne radionice, od kreativnih i sportskih aktivnosti do programiranja i jezika, dok će posebna pažnja biti posvećena edukaciji kroz igru i zabavu. Djeca će imati priliku učestvovati u radionicama, osvajati nagrade, a posjetioci će moći podržati Bazar dobrote i kupovinom podržati djecu, navela je Smolović.

-Drugog dana Festivala, u hotelu Princes, sa početkom u 12h, biće organizovana tribina na temu „Savremeno roditeljstvo“. Očekujemo divne govornike koji će podijeliti svoja iskustva i savjete, a ujedno će to biti i prilika da predstavimo naše nevladino udruženje „Roditeljska snaga Bar“, kazala je Smolović.

Organizatori Festivala, NU Roditeljska snaga Bar obećavaju dobru zabavu za cijelu porodicu. Posjetioci će uživati u nastupima plesnih grupa, animatorima, predstavama i takmičenjima koja će obogatiti ovaj događaj.

-Porodični Bar Fest, NU Roditeljska snaga Bar organizuje u saradnji sa opštinom Bar, turističkom organizacijom Bar i SRC Topolica. Učesnici Festivala su naši sugrađani različitih generacija koji će na štandovima predstavljati svoje aktivnosti, a ujedno to će za posjetioce biti prezentacija šta se radi u školicama, sportskim klubovima, udruženjima koji funkcionišu u Baru. Od vannastavnih aktivnosti, do radionica NTC-a, preko predstavljanih sportskih aktivnosti i jos mnogo toga, kazala je za Primorski portal Sanja Smolović i dodala: “Vjerujem da će Porodični Bar Fest postati tradicija, da je ovo samo početak jednog divnog upoznavanja, druženja i međusobne podrške”
Primorski.me by Biljana Dabić

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar