Saopštenje SDP Bar

mrkovski put

Konačno – put R-29 kroz Mrkojeviće se radi!

Prenosimo integralno.
Kako je i najavljeno, juče je konačno, na zadovoljstvo svih nas, započeto sa radovima na regionalnom putu R-29, tj. putu koji prolazi Mrkojevićei vodi nadalje prema Vladimirskim Krutama. I ako se ovih dana moglo čuti i pročitati od određenih političkih subjekata da su veoma zaslužni za realizaciju ovog značajnog projekta, mi to ne želimo. Samo želimo da kažemo da smo ponosni i zadovoljni što je sa pomenutim projektom započeto, jer je isti u našem fokusu več tačno 10 godina.
Podsjećanja radi, višedecenijska inicijativu mještana za rekonstrukciju ovoga puta konkretizovao je naš odbornik u SO Bar još 2014 god.na čiju inicijativu se i ista našla Budžetu Opštine Bar, a 2015 god. i u državnom budžetu. Na žalost, u narednih nekoliko godina, došlo je do stagnacije realizacije ovog projekta, zbog nezainteresovanosti ondašnje izvršne vlasti na oba nivoa. Za nas je, nasuprot tome, ovaj putni pravac bio prioritet u svim našim programima, kako na lokalnom tako i na državnom nivou.
Vjerovatno će se mnogi i sjetiti velikog broja medijskih nastupa i saopštenja, kojima smo ukazivali na neophodnost rješavanja ovog ptnog pravca. Konačno je ovaj putni pravac prekategorisan u regionalni put 2019.godine, da bi u godinama koje slijede naši poslanici u Skupštini Crne Gore podnosili amandmane da se opredjele sredstva za rekonstrukciju istog.
Takođe, i na zadnjim lokalnim izborima prije dvije godine, kada smo nastupili u koaliciji Prava stvar-Zajedno Bar, ovo je, kao što je i poznato, bio prioriteni infrastruturni projekat. Raduje nas što će rekonstrukcija ovog puta zasigurno značiti jednu novu vrijednost za stanovnike Mrkojevića i otvaranje novih mogućnosti za razvoj turizma, poljoprivrede i drugog. Nadamo se da će se radovi odvijati u predviđenom dinamikom, te da će se u predviđenom roku dobiti jedna moderna saobraćajnica, koja će prije svega značiti za mještane, a svakako i za građane Bara i sve ostale koji koriste ovaj putni pravac.
Napominjemo i to, da je na inicijativu naših odbornika u Budžetu Opštine Bar uvrštena izrada Idejnog rješenja proširenja magistralnog puta od škole Meksiko do pomenutog regionalnog puta R-29, te da će se izradom istog u budučnosti moći stvoriti uslovi za projektovanje i izgradnju.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar