O putu R-29, saopštenje DPS odbornice u SO Bar

 

 

Adela Kalamperovicc

Prenosimo integralno...

Kalamperović: Početak radova na rekonstrukciji puta R-29 označiće novu etapu razvoja Mrkojevića

Podgorica, 3. septembar 2024. godine

Kako smo i najavili početkom godine, radovi na rekonstruciji regionalnog puta R-29 kroz Mrkojeviće, čiji se početak očekuje narednih dana, predstavljaće novu etapu razvoja ovog područja, ali i omogućiti bolju tranzitnu vezu prema susjednim državama i značajno osigurati bezbjednost saobraćaja.
Svjesna svih ovih benefita, lokalna uprava je, zajedno sa projektom fiskulturne sale, ovaj projekat definisala kao prioritetan Strateškim planom 2020-2025. godine, ali i naša partija i koalicija „Prava stvar – Zajedno Bar“ svojim izbornim programom iz 2022. godine. U tom kontekstu, u prethodnom periodu, tačnije počev od 2019. godine lokalna uprava je veoma posvećeno i odgovorno stvarala uslove za početak realizacije ovog projekta.
Radi podsjećanja javnosti, takav odgovoran odnos potvrđen je još polovinom 2020. godine kada je potpisan Sporazum o saradnji sa Upravom za saobraćaj i Opštinom Ulcinj o zajedničkoj realizaciji ovog projekta, ali i nakon toga, kroz obezbjeđivanje sredstava za postupak eksproprijacije, za šta je iz budžeta Opštine Bar izdvojeno oko 750.000 eura, ali i kontinuiranog rada opštinskih organa koji su u saradnji sa područnom jedinicom Uprave za nekretnine realizovali veoma složen i zahtjevan posao rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, što je rezultiralo raspisivanjem izvođačkog tendera krajem prošle godine.
Realizacijom ovog kapitalnog projekta naša partija odnosno koalicija „Prava stvar – Zajedno Bar“ posvećeno i odgovorno nastavlja sa realizacijom izbornog programa, uz podsjećanje da su u toku i radovi na izgradnji fiskulturne sale koji idu planiranom dinamikom, kao i rekonstrukcija lokalnih puteva u koju samo ove godine ulažemo značajna sredstva, ali i izrada projekata vodosnabdijevanja i podmorskog ispusta na Velikom Pijesku.
Ovaj projekat je, gotovo isto kao i projekat fiskulturne sale, samo potvrda da lokalna uprava može biti generator realizacije kapitalnih projekata, jer upravo jedan takav pristup je i suština rada jedinica lokalnih samouprava, da one budu pokretači i nosioci onih procesa koje se tiču unapređenja uslova života građana na svojoj teritoriji.
Poručujemo ovim putem našim sugrađanima da se nećemo na ovome zaustaviti, jer nas u Baru očekuje i realizacija drugih vrijednih projekata, počev od izgradnje zatvorenog olimpijskog bazena, rekonstrukcije putne mreže i rješavanje saobraćajnih gužvi tokom turističke sezone, projekti vodosnabdijevanja, dalja ulaganja u sportsku infrastrukturu i mnogo drugih projekata koji su samo dokaz da funkcionisanje barske lokalne uprave i vlasti može biti primjer svim drugim opštinama i državi u kojima danas vlada politička nestabilnost i razvojni sunovrat.
U potpisu Adela Kalamperović, odbornica DPS-a u Skupštini opštine Bar

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar