ViK uputio apel građanima!

vik avi

Apeluju da gradjani pokažu visok stepen društvene odgovornosti i pijaću vodu koriste u racionalne svrhe

U odnosu na ljetnju turističku sezonu koja je u toku, DOO "Vodovod i kanalizacija" Bar svakodnevno nastoji da odgovori na zahtjeve visoke potrošnje i time obezbijedi stabilan i održiv sistem vodosnabdijevanja grada.

S tim u vezi, obavještavamo korisnike da su iz sistema Regionalnog vodovoda preuzete veće količine vode - prema Ugovoru sa ovim preduzećem za jul mjesec obavezali smo se minimalnu količinu od 75 l/s, za avgust 95 l/s, a već sad preuzimamo cca 160 l/s kako bi zadovoljili potrebe naših korisnika, dakle čak 65 l/s više u odnosu na ugovorenu količinu. Napominjemo i da količine koje se preuzimaju trenutno iz sistema Regionalnog vodovoda su značajno veće u odnosu na isti period prethodne godine kada smo preuzimali cca 105 l/s. S obzirom da ni to nije dovoljno za stabilno vodosnabdijevanje grada u toku dana, jutros smo uputili zahtjev ka Regionalnom vodovodu za dodatno uvećanje za 10 l/s, koje nisu bili u mogućnosti da nam obezbijede, te će naredna povećanja evidentno biti problem. DOO ‘’Vodovod i kanalizacija’’ Bar je maksimalno iskoristio sve pogone u zaleđu na izvorištima Velje oko i Orahovo polje.

Kako padavine u našem gradu nisu zabilježene u poslednja dva mjeseca, ovakvi nepovoljni hidrološki uslovi obilježeni sušnim periodom doveli su do značajnog smanjenja izdašnosti na lokalnim izvorištima. Podsjećanja radi, prethodne godine je bilo obilnih padavina čak i u toku ljetnje sezone. Istovremeno, zbog velikog broja turista i time povećanog broja korisnika tokom ljetnjih mjeseci, dolazi do značajnog povećanja potrošnje vode, što za direktnu posljedicu ima poremaćaje u vodosnabdijevanju kod pojedinih korisnika, a kod nekih može doći i do potpunog prekida u vodosnabdijevanju u određenom dijelu dana. Povećana potrošnja vode evidentirana je na svim mjernim mjestima.
Ipak, cijenimo važnim da naglasimo da i dalje svjedočimo neracionalnoj i nenamjenskoj upotrebi pitke vode. Svi kao pojedinci moramo da odbacimo loše navike kada je korišćenje pijaće vode u pitanju. Stoga, još jednom apelujemo da korisnici naših usluga pokažu visok stepen društvene odgovornosti i vodu koriste savjesno i racionalno, te namjenski za osnovne životne i higijenske potrebe, kako ne bi izazvali veće probleme u funkcionisanju sistema vodosnabdijevanja, pogotovo uzimajući u obzir veoma visoke temperature koje se evidentiraju poslednjih dana.
Ovim putem upućujemo apel i Komunalnoj policiji da u skladu sa svojim nadležnostima vrši svakodnevne provjere na terenu i postupa u skladu sa zakonom u odnosu na eventalne situacije koje bi mogle ugroziti proces redovnog vodosnabdijevanja, saopšteno je oz ViK-a.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar