Dobra vijest za Crmičane...

Nikicaa Purlija 

Purlija: Obezbijedićemo i urediti prostor za apoteku u Virpazaru

Prosto je nevjerovatno i neprihvatljivo da nadležni državni organi i institucije, počev od Ministarstva zdravlja, Doma zdravlja i Montefarma, već nekoliko godina unazad, pokazuju nesposobnost prilagođavanja zahtjevima društva, a prije svega reklo bi se nijesu voljni da, u mjesnoj zajednici Crmnica, u kojoj živi veliki broj stanovnika i boravi veliki broj turista, obezbijede adekvatan prostor i uslove za otvaranja apoteke. Da stvar bude gora, prostor koji je korišćen za apoteku u prethodnom periodu je, na krajnje sumnjiv i volšeban način, po nižoj vrijednosti od tržišne, prodat fizičkom licu, a rezultat svega toga je da pored ulaza u objekat Doma zdravlja, umjesto u apoteku, sada imamo ulaz u privatne apartmane.
Svima nama je dobro poznato da je ovakav oblik obezbjeđivanja zdravstvene zaštite od izuzetnog značaja za stanovništvo i da je moralo biti veće odgovornosti u pogledu rješavanja ovog pitanja u prethodnom periodu.
Srećom, u Baru funkcioniše odgovorna i radom posvećena lokalna vlast koja je veoma često primorana da rješava i pitanja izvan svoje nadležnosti, kako naši sugrađani ne bi trpjeli posljedice neodgovornog upravljanja zdravstvenim, ali i drugim sistemima sa državnog nivoa, čemu svakodnevno svjedočimo.
S obzirom na to da već predugo traju "muke" nadležnih državnih organa u pogledu otvaranja apoteke u Virpazaru, pravdajući to nedostatkom adekvatnog prostora, lokalna uprava u Baru je krajem jula mjeseca predložila Montefarmu prostor na katastarskoj parceli 254 KO Virpazar na koju ima pravo raspolaganja Opština Bar za otvaranje apoteke, a trenutno su u fazi proceduralne radnje za adaptaciju ovog prostora koji će finansirati Opština Bar. Zaista očekujemo da ovo predloženo rješenje bude prihvatljivo za predstavnike Montefarma i da konačno riješimo ovo važno pitanje.
Ovakav pristup iznalaženja rješenja za sva pitanja koja se tiču naših sugrađana su pokazatelj odgovorne lokalne vlasti koja funkcioniše, koja nije opterećena političkim razlikama i nadležnostima. To smo pokazali ne samo odnosu na ovo pitanje, već i u odnosu na druge važne projekte u Baru, ali i rješavanja izazova na aktuelna pitanja koja se tiču Crmnice i Crmničana i daljeg razvoja ovog područja.
U potpisu, Nikica Purlija, odbornica DPS-a u Skupštini opštine Bar

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar