Darko Saveljić: E pazite sad ovu priču!

secca bor

Stav!

Licitacija je, po definiciji, proces nadmetanja u kojem zainteresovane strane daju ponude za neku robu, pri čemu pobjeđuje onaj ko ponudi najvišu cijenu.
Prema novom Zakonu o šumama, šuma se prodaje na terenu ili na stovarištima. Licitacijom. Samo što su se naši političari u Vladi i Parlamentu pobrinuli da izglasaju zakon đe država određuje maksimalnu cijenu kubnog metra. To znači da se organizuje licitacija, ali ne ko da više - njemu đevojka, no ko da više do cijene koju je utvrdila Vlada CG. Ako ponudiš preko, ispadaš iz igre.
Ne samo što su ozvaničili sječu 500 hiljada kubika godišnje (čime će naša lijepa zemlja ostati bez šuma za par godina, posljedično i bez vode, turizma i sa još surovijom klimom), nego su dodatno onemogućili državi, utvrđujući cijenu kubika, da prodajom šume licitacijom dobije što se više može novca. Dodatno, omogućena je prodaja šume i u zaštićenim objektima prirode. NIŠTA ovim ljudima nije sveto! Ništa!
Prevedeno na obični jezik: kad Vasilije Čarapić, Darko Dragović, Aleksa Bečić ili Andrija Mandić budu dali oglas da prodaju svoje auto, oni će, što je normalno, navesti cijenu auta. I svako ko ponudi više od navedene cijene, neće moći da ga kupi. Ko da manje ili jednako, auto je njihovo. To je taj nivo patriotizma i kriminala, 2 u 1.
Molim predsjednika države da uzme korektor i izbriše svoj potpis sa ovog zakona. Poslanike Parlamenta molim da pogledaju u oči svoju djecu prije nego opet pritisnu taster da ga glasaju.
CANU, DANU, UCG i ostali kvazi intelektualci, koji se prodaju za šaku eura, neka nastave da ćute. Može ih neko nekad ubaciti u neku komisiju, mogu odraditi neki elaborat....
Poslije masakriranja ove države od strane DPS - došli su isti, samo se naziv firme zadužene za kriminal i nedostatak vizije promijenio.
***
Stavovi izraženi u bilo kom saopštenju na portalu Jedro su stavovi potpisnika saopštenja i ne odražavaju nužno uredničku politiku Jedra.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar