Budite odgovorni kada imate komunalni otpad!

depo mozzurra

Regionalna sanitarna deponija Možura iz Bara građanima nudi stimulativne cijene za odlaganje otpada.

Građani i pravna licima svoj otpad mogu da odložu na deponiji, uz veoma pristupačne cijene deponovanja. Ova usluga omogućava građanima da na deponiji odlažu i kabasti otpad. Vaga mjeri najmanje 20 kilograma, a odlaganje 1.000 kilograma otpada košta 20 eura.

Iz „Možure“ apeluju na sve građane i privredne subjekte, da svoj otpad odlože na deponiji, uz veoma pristupačne i stimulativne cijene deponovanja, i napominju da je potrebno voditi računa da se pri dolasku na deponiju otpad pravilno prevozi kako ne bi došlo do rasipanja na javnim putevima.

Na prijemnom punktu se vrši provjera dopremljenog otpada, tj da li ista odgovara karakteristikama otpada čije je deponovanje dozvoljeno a zatim i vaganje istog. Nakon odlaganja otpada, vozilo se mjeri prazno, nakon čega se izdaje vagarski list i fiskalni račun na osnovu kog je obračunata cijena za deponovanje.
Dozvoljeno je deponovanje građevinskog otpada, zelenog otpada, zemlje i kamena, kabastog otpada i slično, dok je strogo zabranjeno deponovanje miješanog komunalnog otpada, otpada od čiščenja kanalizacija i drugih otpada koji nijesu previđeni cjenovnikom, saopštili su iz preduzeća „Možura“ .
Na primjer, ako želite da se riješite ugaone garniture i dušeka, to bi vas na Možuri koštalo negdje oko dva eura, s tim što biste sami morali da ih dovezete.

S druge strane, ako ovaj otpad ostavite pored kontejnera, što se u našem gradu prečesto dešava, najmanja kazna je 500 eura. Razlika je očigledna.

Za deponovanje tone zemlje i kamena iz iskopa Možura naplaćuje 50 centi. Tona građevinskog i otpada od rušenja naplaćuje se 3 eura, dok tona zelenog otpada (granje, lišće…) košta 20 eura. Isto toliko košta tona kabastog otpada u koji spadaju kauči, dušeci, stolovi, stolice, veš mašine…

Deponovanje metala je besplatno.

Odlaganje otpada vrši se radnim danima, od 7 do 15 sati, a više informacija možete dobiti na brojeve: 030/308-099 ili 030/308-109.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar