Nije čun za 130 konja!

cuunn 

Zakona ima - samo ga treba primenjivati.

Sinoć je na Skadarskom jezeru poginula jedna osoba nakon što je jedno plovilo pri velikoj brzini udarilo u drugo, i oštetilo treće.
Plovilo kojim je izazvana nesreća imalo je motor od 130 konjskih snaga i samim tim može da postigne velike brzine. Kad dodamo da se radi o metalnom čunu - onda se razumije da imamo metak na vodi. Rendžeri u NP se na dnevnom nivou jure sa vlasnicima čunova sa motorima ogromne snage i rizikuju svoj život.
Godinama institucije (prvenstveno MUP) ne žele da pristupe čišćenju jezera od motora ogromne snage (ove motore uglavnom koriste krivolovci i šverceri) iako imaju zakonske osnove da zaplijene sve vanbrodske motore preko 10ks i preko 40ks, mogu da biraju po kom zakonu se radi.
Institucije i ovdje štite bezakonje zbog sitnih interesa pojedinaca koji su u talu sa krivolovcima i švercerima. Zaplijenom vanbrodskih motora velike snage u skladu sa zakonom vrlo brzo bi stao i krivolov i šverc.
Info FB stranica - Alexandar Dragicević.

Oglasio se Ministar, odmah ide predlog za promjenu Zakona...

logikkk

 

Oglasila se i UPRAVA POLICIJE...

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, lišili su slobode osobu osumnjičenu za krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja u sticaju sa krivičnim djelom ugrožavanje javnog saobraćaja.
Slobode je lišen P.D. (26) iz Podgorice koji je upravljao plovilom koje je učestvovalo u nezgodi na Žabljaku Crnojevića kojom je prilikom jedno lice smrtno stradalo dok je sedam lica zadobilo povrede, od kojih dva teže i pet lakše.
P.D. je uz krivičnu prijavu priveden tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar