Bar: preko 100 tona dnevno otpada!

kom otpad

Podatak koji zabrinjava i traži poseban tretman.

JP „Komunalno preduzeće“ Bar svakoga dana sa područja Opštine Bar iznese velike količine smeća boreći se sa gotovo duplo bržim punjenjem smeća uslijed velikog broja turista.
Za vrijeme trajanja turističke sezone komunalci rade svakog dana od 6 do 24h.
Za 6 mjeseci ove godine sakupljeno je i odvezeno na deponiju 11 320.3 tona otpada.
Dnevne količine uveliko premašuju 100 tona!
Sa postojećim brojem izvršilaca koji su u stalnom radnom odnosu i angažovanom sezonskom radnom snagom, uspevamo krajnjim naporima da poslove čistoće odradimo u kontinuitetu, saopštio nam je Stevo Pejović, direktor Komunalnog preduzeća Bar.
Za odlaganja kabastog otpada Regionalna sanitarna deponija Možura- Bar građanima nudi stimulativne cijene za odlaganje otpada, pa tako ako želite da se riješite ugaone garniture i dušeka, to bi vas na Možuri koštalo negdje oko dva eura, s tim što biste sami morali da ih dovezete.
Nasuprot tome , ako ovaj otpad ostavite pored kontejnera, što se dosta često dješava, kada vas Komunalna ili video nadzor registruje - najmanja kazna je 500 eura.
Za deponovanje tone zemlje i kamena iz iskopa Možura naplaćuje 50 centi. Tona građevinskog i otpada od rušenja naplaćuje se 3 eura, dok tona zelenog otpada (granje, lišće…) košta 20 eura. Isto toliko košta tona kabastog otpada u koji spadaju kauči, dušeci, stolovi, stolice, veš mašine…
Deponovanje metala je besplatno.
Na deponiji Možura odlaganje otpada vrši se radnim danima, od 7 do 15 sati, a više informacija možete dobiti na brojeve: 030/308-099 ili 030/308-109.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar