Stav: Zabranama se ne riješavaju svi problemi!

mommci

Promjena Zakona u najavi...


Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović naložio je formiranje radne grupe koja će u najkraćem roku pristupiti izradi hitnih izmjena Zakona o bezbjednosti u saobraćaju.

Izmjene zakona, istakao je ministar, staviće fokus na drastičnom snaženju kaznene politike, uz primjenu pozitivne prakse.“Takođe, predložiću radnoj grupi da razmotri modalitete uvođenja privremenih vozačkih dozvola za vozače starosti od 18. do 21. godine života, te da za kategoriju mladih vozača razmotri i limitiranje snage motora motornih vozila kojima upravljaju, zabranu upravljanja motornim vozilom od 23h do 06h, kao i limitiranje maksimalne dozvoljene brzine bez obzira na propisana ograničenja“, naveo je Šaranović.
A onda razmišljam...
Sa 18 godina su dobijanjem prava glasa punopravni članovi društva sa svim pravima i obavezama kao i oni od recimo 50 godina. Mnogi u svom, novotvorenom ili porodičnom biznisu privredjuju, ili kao zaposlenici inih preduzeća. Ko im ograničava pravo na rad, slobodu kretanja automobilom svojim od 23-06h, i pravo na život u “regulama” po kojima i imaju i nemaju prava u CG.
Nešto tu meni govori o nemoći društva, a promjene Zakona u kome se ograničavaju mlade snage društva, koje treba da su oslonac razvoja države, po meni nisu u redu.
Naime, obrazovanje se srozava sa diplomama sumnjivih fakulteta, kažu da oko 20.ooo diploma svih vrsta škola i fakulteta završenih po sistemu “plati pa klati” daju za posljedicu sve ovo što nam se dogadja, a sada, i dio njih, mlade ljude pune snage i elana, nastoje da “obuzdaju” kršeći ima prava koja im pripadaju, novim- koji ih ograničavaju, sve čini mi se na principu “toplo-hladno”, važno je da se nešto dešava.
Zamene teza su na svakom koraku, a brojne radne grupe, i brojni akcioni timovi su samo paravan za situaciju kada se ,uslovno rečeno, nametne neki problem u društvu koji zabrinjava.
Usput, može li momak, ako se ovo usvoji i prodje, dok ne napuni 21 godinu biti vozač kamiona, taksista, što da ne i saobraćajni policajac, ili samo pješak od 23 do 06h.
A.B.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar