Upozorenje na lažni mejl!

hakkerr

UP: Ne nasedajte na mejl lažnog sadržaja

Uprava policije je u saznanju da ponovo na mejl adrese određenog broja građana, stižu mejlovi lažnog sadržaja, u čijem je potpisu Aleksandar Radović.
Kako smo i prethodnog puta obavijestili javnost, nije riječ o zvaničnoj mejl adresi Uprave policije, pa samim tim ni o dopisu Aleksandra Radovića.
Službenici Uprave policije, Sektora za borbu protiv kriminala, preduzimaju mjere i radnje na identifikaciji lica koja su upućivala sporne mejlove, kako u prethodnom navratu, tako i u ovom.
Izvršenom analizom utvrđeno je da je riječ o takozvanom spam mejlu koji je poslat uz korišćenje Google email servisa (Gmail) u čijem prilogu se nalazi i PDF fajl, sa navodnim obavještenjem da se protiv primaoca vodi sudski postupak u vezi sa izvršenim krivičnim djelima.
U daljem tekstu se od primaoca zahtjeva da u predviđenom roku odgovori na mejl, te da mu u suprotnom prijeti postupak pred nadležnim sudom i da će navodi o krivičnim djelima biti proslijeđeni pravosudnim organima.
Još jednom apelujemo na građane i primaoce mejla opisane sadržine da na iste ne odgovaraju i ne otvaraju prilog koji potencijalno može biti malicioznog sadržaja, te preporučujemo da se nakon prijema navedeni mejl obriše i zabrani prijem sa iste adrese.
U potpisu, TIM ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU UP

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar