Proslava 118 godina Luke Bar AD

lukka br 3

Opširan izvještaj sa svečanosti...

Povodom 118 godina postojanja i rada najveće barske kompanije – “Luka Bar” AD, juče je u parku ispred Upravne zgrade, organizovana svečanost.
Okupljenim gostima, članovima Odbora direktora, poslovnim partnerima, dobitnicima jubilarnih nagrada, penzionerima i predstavnicima medija, obratio se predsjednik Odbora direktora, Dušan Masoničić. On je izrazio zahvalnost svim radnicima, kako bivšim, tako i sadašnjim, koji su radom i zalaganjem izgradili Luku Bar kakvu danas poznajemo, a posebnu zahvalnost je uputio dobitnicima jubilarnih nagrada i novim penzionerima „koji su decenijama utkali sebe u ovu kompaniju“.
„Naša Luka je više od poslovnog subjekta – ona je prozor Crne Gore ka svijetu. Sasvim je sigurno da će se u budućnosti otvarati nove mogućnosti za nove uspjehe, kao i nove oblike saradnje, u cilju pune valorizacije logističkog pravca preko Luke Bar. Na nama je da te šanse iskoristimo, da mudro i promišljeno vodimo poslovanje, da ulažemo u lučku, infra i suprastrukturu, u lučku mehanizaciju, kako bi se podigao stepen tehničke osposobljenosti i unaprijedio obim pretovara. A osnovni preduslov nastavka ostvarenja pozitivnih poslovnih rezultata i zacrtanih ciljeva, jeste generisanje i njegovanje zdrave, motivišuće klime, dobre energije među zaposlenima, jer su zaposleni pokretačka snaga i najveći kapital kompanije“, naglasio je Masoničić.

lukka br 1
Izvršni direktor „Luke Bar“ AD Ilija Pješčić, istakao je da je 2023. godina bila veoma uspješna sa ostvarenim prihodom od oko 16 miliona eura i pretovarom od dva miliona tona.
„Sa preliminarnim rezultatima prvih šest mjeseci 2024. godine, takođe smo zadovoljni, jer smo ostvarili pretovar od oko 900.000 tona, prihod oko približno osam miliona, kao i profit od skoro 700.000 eura. Na lučko poslovanje utiče mnogo faktora i okolnosti, čega smo svi ovdje prisutni veoma svjesni. Na mnoge od njih apsolutno nismo u mogućnosti da utičemo, bili oni pozitivni ili negativni. Ali, ono što možemo i moramo uvijek, jeste da budemo spremni za svaki izazov, da damo sve od sebe da kompanija funkcioniše na zdravim osnovama“, poručio je Pješčić.
Više pročitajte na: https://lukabar.me/.../proslavljeno-118-godina.../

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar